• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirotić MVP ACB lige, u idealnoj petorci potencijalno pojačanje Zvezde!

Autor Dušan Ninković

Španski košarkaš crnogorskog porijekla je bio među najboljima ove sezone.

 ACB-liga-idealna-petorka-sezone-Nikola-Mirotic Izvor: MN PRESS

Stigao je u Španiju iz NBA, kao jedno od najzvučnijih imena koja su prethodnih sezona zaigrali u Evropu. Dovela ga je Barselona, u namjeri da sa njim osvoji sve.

Evroliga je prekinuta, pa će za to morati da sačekaju, a titulu u Španiji bi mogli da uzmu već ove sezone. Odigrao je dobro Nikola Mirotić, baš kako se očekivalo.

Možda će vas zanimati

Španska ACB liga je saopštila idealnu petorku takmičenja, a nešto kasnije saznali smo i ko je MVP! Po prikazanom u ovoj sezoni, zasluženo je u ruke Mirotiću otišla ta nagrada.

Nikola Mirotić je po drugi put u karijeri pokupio ovo laskavo priznanje. Prvi put je najbolji igrač španske lige bio davne 2013. godine, u dresu madridskog Reala.

Pored reprezentativca Španije, u najboljih pet su organizator igre Real Madrida Fakundo Kampaco, Aksel Butel iz Unikahe i Giorgi Šermadini iz Tenerifa.

Posljednje mjesto u timu zauzima Klemen Prepelič, slovenački internacionalac koji se ovog ljeta dovodi u vezu sa Crvenom zvezdom. Slovenac nosi dres Huventuda, a tokom regularnog dijela sezone je bio najbolji strijelac lige i treći najbolji po indeksu korisnosti.

Pored Prepeliča, crveno-bijeli se interesuju i za Džordana Lojda, još jednog igrača koji igra sjajno u Španiji. Bek Valensije je u samom finišu sezone jedan od najboljih igrača, pa bi svoj tim mogao da povede i do šampionske titule.

ACB liga je istovremeno saopštila i drugu petorku takmičenja. Svoja mesta u njoj su zaslužili Marselinjo Uertas, Adam Hanga, Alberto Abalde Dijaz, Tornike Šengelija i Valter Tavares.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC