• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni selektor "gaučosa" pozitivan na korona virus

Autor mondo.ba

Karlos Bilardo predvodio je Argentinu 1986. godine do "boginje"

 Karlos Bilardo korona virus Izvor: Alex Grimm/Bongarts

Karlos Bilardo, penzionisani fudbalski stručnjak i selektor Argentine na Svjetskom prvenstvu 1986. godine, zaražen je korona virusom.

Bilardo (82), koji već ima zdravstvenih problema, testiran je na korona virus i rezultati su pokazali da je pozitivan, međutim saopšteno je da Bilardo nema nikakvih simptoma.

Možda će vas zanimati

Estudijantes, Bilardov posljednji od ukupno tri kluba tokom igračke karijere, putem društvenih mreža poslao je poruke podrške, uz želju za što je moguće bržim ozdravljenjem.

Bilardo je kao vezni igrač nastupao i za San Lorenco i Deportivo Espanjol, a najtrofejniji period bio mu je upravo među "studentima", sa kojima je, između ostalog, tri puta zaredom bio osvajač Kope Libertadores (1968, 1969. i 1970. godine).

Kao trener Estudijantesa, 1982. godine bio je šampion Argentine, a najjači tim "gaučosa", predvođen legendarnim Dijegom Armandom Maradonom, vodio je četiri godine kasnije u Meksiku do svjetskog trona, drugog u istoriji države.

Komandant nacionalne reprezentacije bio je i četiri godine kasnije u Italiji, kada je Argentina stigla do finala, u kojem je poražena od Zapadne Njemačke.

Dvije godine zaredom, 1986. i 1987. godine, biran je za najboljeg trenera Južne Amerike, dok ga je engleski list "World Soccer" 2013. godine stavio na 29. mjesto liste najuspješnijih trenera u istoriji fudbala.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC