• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez Grka ni da bude frka: Majami je prvi finalista, Lebron "dodao gas" za preokret!

Autor Milutin Vujičić

Ako na parketu nije Janis, to više nije isti tim...

 Majami-pobedio-Milvoki-4-1-finale-Istocna-konferencija-Lejkers-vode-protiv-Hjustona-2-1 Izvor: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Majami je prvi finalista Istočne konferencije!

Malo ko je pred početak plej-ofa video tim sa Floride tako daleko, ali sjajne partije tima koji vodi Erik Spolstra dovele su ih do toga da ih sada mnogi vide kao favorite za šampionski prsten. Kako i ne bi kada igraju timsku košarku koja deluje kao da može sve da sruši.

Možda će vas zanimati

To je na svojoj koži najbolje osetio Milvoki koji je bio favorit, ali je ispao već posle pet mečeva: Majami - Milvoki 103:94, za konačnih 4:1!

Istina, mora se reći da su Baksi i na ovom meču bili bez Janisa Adetokunba, možda i MVP-a dosadašnjeg dela sezone, a njegovi saigrači nisu uspeli da ga odmene. Na sinoćnoj utakmici je prednjačio Kris Midlton sa 23 poena, sedam skokova i šest asistencija, ali to nije bilo dovoljno.

Majami je opet odigrao pametno i predvodio ih je Batler sa 17 poena, deset skokova i šest asistencija, a isti košgeterski učinak imao je i Goran Dragić.

Poeni su lepo bili raspoređeni, pa su tako Krauder (16), Hirou (14), Adebajo (13) i Olinik (12) dali veliki doprinos ka plasmanu u finale Istoka gde ih čeka bolji iz duela Toronta i Bostona (trenutno je 3:2 za Seltikse).

Majami - Milvoki peti meč...
Izvor: Youtube/MLG Highlights

Što se tiče Zapada, sada tamo Lejkersi naginju ka finalu pošto su u drugoj uzastopnoj utakmici pobedili Hjuston i prešli u vođstvo u seriji od 2:1. Prošle noći slavili su 112:102.

Morao je Lebron Džejms da "doda gas" tako da je meč završio sa 36 poena, sedam skokova, pet asistencija i četiri blokade, što je učinak koji navijači Lejkersa nisu videli od 2000. godine i nastupa Šakila O'Nila.

S njim u tandemu najviše je doprineo Entoni Dejvis sa 26 poena, 15 skokova i šest asistencija, a to je ukupno gledano bilo isto za poen lošije od dve najveće zvezde Hjustona.

Harden je ubacio 33 poena, Vestbruk 30, ali oni nisu imali trećeg raspoloženog kakav je slučaj bio u Lejkersima. Tamo se odlično snašao oporavljeni Rondo i sa 21 poenom i devet asistencija znatno uticao da Lejkersi budu za pobedu bliži finalu.

Ipak, preokretu će se i dalje nadati Rokitsi, kao i Denver koji gubi 2:1 od Klipersa...

Lejkersi - Hjuston treća utakmica.
Izvor: Youtube/MLG Highlights

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC