• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić je spektakularan, ali ne može sve sam: Srbin se igrao Klipersima, Denver ponovo gubi!

Autor mondo.rs

Srpski košarkaš je bio spreman za meč i vrhunski ga je odigrao.

 NBA - DENVER NAGETS - LOS ANĐELES KLIPERS 107:113  Nikola jokić 32 poena 12 skokova Izvor: Tanjug, Mark J. Terrill/AP

Pitali su se svi i brinuli za zdravlje Nikole Jokića, a srpski centar je potom odigrao utakmicu u svom stilu, ponovo zaludjevši ljubitelje NBA lige. Ipak, ni to nije bilo dovoljno Denveru da povede u plej-of seriji protiv Klipersa.

DENVER NAGETS - LOS ANĐELES KLIPERS 107:113 (32:33, 27:24, 29:27, 19:29)

Možda će vas zanimati

Postojala je bojazan prethodnih dana da Jokić zbog problema sa zglobom desne šake neće biti u mogućnosti da igra na trećem meču polufinala Zapadne konferencije, ali ne da je u tome uspio, nego je još jednom pokazao sve svoje kvalitete.

Srpski centar je bio pravi lider Nagetsa, toliko da mu je nedostajalo da ga saigrače malo bolje "isprate" i tako eventualno stignu do trijumfa.

Ipak, uprkos Jokićevih 32 poena, 12 skokova i osam asistencija, Denver nije mogao više od ovog neizvjesnog poraza.

Ponovo je Somborac briljirao svojim dodavanjima preko cijelog terena, trojkama koje Klipersi nisu mogli da brane kao i odličnim procentom šuta za dva poena (10/16).

Na kraju je tandem Pol Džordž - Kavaji Lenard izašao kao pobjednik, pošto su zajedno ubacili 55 poena. Džordž je postigao 32, dok je Lenard uz svoja 23 imao i 14 skokova i šest asistencija.

Jokiću je nedostajala veća podrška svog tima ne bi li Nagetsi uspjeli da ostvare trijumf i baš to malo je na kraju i napravilo razliku. Majkl Porter junior je imao 18 poena i 10 skokova, da bi potom Džamal Marej ubacio 14, a Džeremi Grant i Pol Milsap po 11 poena.

Posljednju prednost na meču Denver je imao na oko pet minuta do kraja, kada je bilo 101:99, ali serija Klipersa 14:6 i samo 19 poena ubačenih u posljednjoj četvrtini bili su dovoljni da Los Anđeles posle trećeg meča ima prednost 2:1 u pobjedama.

Nikola Jokić protiv Klipersa
Izvor: YouTube/Denver Nuggets

Ranije tokom noći, Boston Seltiksi su ponovo stigli do prednosti protiv šampiona iz Toronta, pošto su slavili 111:89 i tako poveli sa 3:2 u pobjedama u vrlo uzbudljivoj polufinaloj seriji Istočne konferencije.

Džejlen Braun i Kemba Voker su predvodili Seltikes do novog vođstva nakon što su ispustili 2:0 na početku serije. Braun je imao 27 poena, Voker 21, a i Džejson Tejtum je imao jako dobar doprinos sa 18 poena i 10 skokova.

Boston je vodio čitav meč pa 18 poena Fred Vanvlita i 16 poena Normana Pauela u redovima Raptorsa nisu bili od velike pomoći šampionu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC