• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miško otkriva važnu stvar: Nikola igra isto kao prošle godine, ali tim sada pobeđuje

Autor Pavle Knežević

"Denver je ipak autsajder protiv Lejkersa"

 Nikola-Jokic-igra-isto-kao-prosle-godine-sanse-protiv-Lejkers-30-70-Misko-Raznatovic-NBA-kosarka Izvor: MONDO/Pavle Knežević

Nikola Jokić je jedna od najvećih zvezda u NBA trenutno, pogotovo posle plej-of serija sa Jutom i LA Klipersima, ali njegov menadžer i čovek koji ga je otkrio, Miodrag Ražnatović skreće pažnju na jednu činjenicu.

On je, naime, ocenio da Jokić igra maltene isto kao prošle godine, ali da je u centru pažnje zbog rezultata celog tima.

Možda će vas zanimati

"Način na koji Denver dobija serije, preokretima sa 1:3, vrlo je markantan. O tome priča ceo svet i zbog toga je fokus na njemu i Denveru veći", rekao je Ražnatović za Index.hr.

"Prošle godine su imali vrlo sličnu situaciju, dobili su 4:3 pa izgubili istim rezultatom, a on statistički nije toliko napredovao, štaviše, lani je imao više skokova i asistencija, ali tripl-dabl koji je postigao za tri četvrtine odlučujuće utakmice protiv Klipersa zaista se retko viđa. Očekivao sam da će ovako igrati jer je sazreo, ali objektivno ne i da će Denver dobiti tri utakmice zaredom i proći", kazao je on.

Ražnatović se složio s ocenom Medžika Džonsona da je Jokić najbolji dodavač među centrima u istoriji.

"Da, Krešo Ćosić je sjajno dodavao, Arvidas Sabonis takođe, ali atraktivnost njegovih asistencija je još i veća, oni nisu dodavali preko celog terena, a on je to radio još u Megi. Tada sam već znao da će biti poseban", tvrdi Miško.

Jokića je većim delom serije protiv Klipersa čuvao Ivica Zubac, još jedan Ražnatovićev štićenik, koji je u NBA takođe otišao iz Mege. On ga je, od svih igrača Klipersa, jedini povremeno uspevao zaustaviti.

"Zubac je jako napredovao, postao starter, u balonu je igrao puno i imao odlične brojke. Zadnje dve utakmice odigrao je slabije, ali to je posledica igre celog tima. Jako je teško igrati na visokom nivou kad Jokić postiže nemoguće koševe kao u šestoj utakmici, to se odražava na protivnika. Za Ivicom je sjajna sezona i treba da bude jako ponosan na sve što je napravio. Dve godine je mlađi od Nikole, ima vremena za njega, svaki respekt za to što se izborio da igra više od 20 minuta u najjačem timu lige", rekao je Ražnatović.

Jokić i Denver su počeli seriju protiv Lejkersa, izgubili prvi meč, ali hrvatskapublikacija je razgovarala sa Ražnatovićem pre tog meča.

"Biće jako teško da pobede Lejkerse jer su već odigrali 14 utakmica u plej-ofu, što dovodi do velike potrošnje energije. Zaista su autsajderi, ali bili su takvi i protiv Klipersa. Jokić ne poznaje pritisak, što je jako važno, jer će on sad biti na Lejkersima nakon što su Klipersi ispali, pa ih svi očekuju na tronu. Imaće oni dozu pritiska ako im stvari ne krenu najbolje, ali ipak rekao bih da su šanse 70-30 za Lakerse", objasnio je Jokićev menadžer.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC