• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Laku noć ABA ligo" Haos i pred "Dan D", da li će uopšte biti lige?

Autor Mladen Šolak

Krajnje konfuzna situacija i dalje traje - nedelju dana pred početak pitanje je da li će uopšte biti regionalnog takmičenja!

 Domagoj Čavlović laku noć aba ligo Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Posljednja i presudna sjednica Skupštine ABA lige j.t.d. trebalo je da bude održana u petak u 10 časova, ali je pitanje da li će biti i nje i ABA lige!

"Pat pozicija" traje i prema dopisu predsjedavajućeg takmičenja Domagoja Čavlovića trajaće i u petak, bez obzira na to da li će klubovi učestvovati na sastanku na kojem je trebalo da se dogovore o startu sezone sljedeće nedjelje (4. oktobra).

Možda će vas zanimati

Sport klub objavio je u četvrtak Ćavlovićev dopis, u kojem je pesimistično poželio laku noć ABA ligi, konstatujući da nije moguć dogovor oko očigledno nepremostivog problema - Partizanove borbe da dokaže sukob interesa Crvene zvezde i FMP-a.

Crno-bijeli su zbog toga odbili da pristanu na prenos vlasničkog udjela na FMP, što je neophodno da bi liga funkcionisala, а uz to su zahtijevali da konačni odgovor u tom slučaju da Međunarodni sud za arbitražu u Lozani, na šta FMP i Zvezda ne pristaju.

Taj spor doveo je ligu u blokadu, koja traje i praktično nedjelju dana pred start takmičenja. A Čavlovićevo pismo dovodi u pitanje i kompletnu sudbinu lige.

"... Nakon pojedinih dopisa, jasno je da se nastavlja sa ucjenama od strane nekih, te da sam ja lično kao predstavnik KK Cibona prevaren i izigran obećanjima koje sam dobio, da je svima prvenstveno u interesu da liga počne i da svi želimo da je igramo. Bez dizanja iznad ličnih interesa i sagledavanja šire slike, što bi trebalo biti opstanak lige po svaku cijenu, nema smisla ni sutrašnja Skupština, kao što ni dosadašnji sastanci nisu urodili plodom. Zbog svega navedenog, smatram da Skupština nije potrebno da se održi. Laku noć svima i laku noć ABA liga", piše u Čavlovićevom dopisu.

Skupština je bila zakazana za petak u 10 časova, a u četvrtak tokom večeri KK Partizan se kratko oglasio, porukom da je Upravni odbor kluba donio jedinstven stav koji će predsjednik Ostoja Mijailović iznijeti u petak na skupštini.

Nekoliko sati kasnije, objavljen je krajnje dramatičan dopis predsjedavajućeg.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC