• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Što se tiče Partizana, ABA liga može da se igra: Mijailovićeva poruka pred ključnu sednicu takmičenja

Autor Pavle Knežević

Predsednik Partizana ističe da je taj klub za igranje lige i da takmičenje može da počne

 KK-Partizan-Ostoja-Mijailovic-ABA-liga-moze-da-se-igra-zelimo-da-se-nastavi Izvor: MN PRESS

Čeka se sednica ABA lige koja može odlučiti njenu budućnost. Pored emotivnih i zloslutnih tonova, mogu se čuti i pomirljivi i optimistični.

Pre nego što je video-sednica počela, predsednik Partizana Ostoja Mijailović gostovao je na TV Prva i rekao da li ga može da počne.

Možda će vas zanimati

On je naglasio da ne odustaje od rešavanja spora, odnosno optužbi da su Crvena zvezda i FMP u sukobu interesa, ali da takmičenje može da se održi.

"Vratimo se korak unazad. Na prethodnim Skupštinama je usvojen kalendar ABA lige i Partizan je glasao da FMP, iako nije pravno sastavni deo ABA, da može da se takmiči. Dakle, ABA liga može da počne, pravi se predstava da ne može i to od strane gospodina Nebojše Čovića da tast Filipa Čovića, gospodin Tošković, predsedava ABA ligom", rekao je Mijailović.

Predsednik Partizana kaže da je to sukov interesa i da to klub ne može da prihvati.

"ABA liga može da počne, mi želimo da se nastavi, ali ne možemo da pravimo kompromis tako gde ga nema", kaže Mijailović.

"Crvena zvezda je tokom prošle sezone tužila ABA ligu, zbog pravne dokumentacije. Tužba Zvezde odnosila se na neuređenje pravne dokumentacije u vremenu kada je gospodin Čović bio ABA lige. Na Skupštini 27. maja jedna tačka se odnosila na vansudsko poravnanje Crvene zvezde sa ABA ligom. Nismo bili protiv toga. Mi jesmo glasali 27. maja pozitivno za sve odluke, ali kada smo dobili informaciju da u vansudskom poravnanju stoji ucena da gospodin Tošković mora biti predsedavajući ABA lige i da je to uslov da vansudsko poravnanje bude na snazi, tada smo se usprotivili i povukli naš glas. Ne mislim da tast od moga sina treba da predsedava ligom i mislim da je to krajnje nemoralan čin", kaže Mijailović.

Domagoj Čavlović, prvi čovek Cibone i doskorašnji predsedavajući ABA lige, u dopisu u kojem se obratio klubovima u zaključku je napisao "laku noć". Mijailović ne deli njegovo mišljenje.

"Ako je izabran kalendar, onda ABA liga može da počne. Oni predstavljaju da liga ne može da počne jer je još uvek na snazi tužba KKCZ. Nije istina da ja moju kompaniju ne mogu da vodim ako imam neku tužbu protiv nje. Ona nesmetano funkcioniše do okončanja postupka", kaže predsednik Partizana.

On je potvrdno odgovorio na pitanje da li je dobio podršku neke druge ekipe i dodao:

"Sve najjače lige na svetu, svima njima sudi sud u Lozani", a onda nastavio:

"Partizan želi da ABA liga bude regularna, da ABA ima regularni sud koji će rešavati sporove. Hrvatski sud i njihov zakon ne prepoznaje sukob interesa u sportu. Ovo je čist sukob interesa jer neko želi nekog iz svoje porodice da postavi".

ABA liga trebalo bi da krene početkom oktobra.

"Mi smo glasali za kalendar takmičenja, mi ne ucenjujemo ABA ligu. Želimo da se košarka igra, jedinu stvar koju ne možemo da prihvatimo je da tast Filipa Čovića bude predsednik ABA lige. To je glavna tačka sporenja", rekao je Mijailović.

Mijailović je istakao da ovo nije rat "večitih".

"Ovo nije rat Crvene zvezde i Partizana. Poštujem navijače i uspehe koje je Zvezda ima. Poštujem sve što je Zvezda uradila za našu zemlju i naš region. Isto tako tražim da oni poštuju ono što je Partizan učinio. Moramo da se poštujemo, ali kompromis ne smemo da pravimo", rekao je Mijailović.

Na kraju predsednik Partizana kaže:

"Meni ne smeta ni FMP, ni Zvezda. Smetaju mi potezi koji se povlače koji štete ABA ligi".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC