• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan u Evrokupu kreće ispošetka: Ponoviti sve, ali sada sa srećnim krajem!

Autor Pavle Knežević

Posle dugih, dugih meseci, konačno se vraća košarka, šta možemo očekivati od Partizana ove sezone?

 KK-Partizan-sezona-2020/21-najava-Evrokup-ABA-liga-kosarka-najnovije-vesti Izvor: MN PRESS

Konačno se vraća i košarka, konačno igra Partizan. Posle skoro sedam meseci pauze, sedam meseci u kome se ceo svet, ne samo sporta, promenio do neprepoznatljivosti.

Najtrofejniji srpski tim igra prvu takmičarsku utakmicu još od 9. marta, na opšte oduševljenje, radost, strahovanje, nedoumice i neizvesnost njegovih brojnih navijača. Ako nešto može unapred da se kaže o predstojećoj sezoni crno-belih u svim takmičenjima, to je da se sada apsolutno ništa ne može znati i da ćemo morati da sačekamo koji mesec da vidimo kako sad sve to izgleda.

Možda će vas zanimati

Prošla Partizanova sezona bila je savršena do njenog prekida, ali ta priča je više puta ispričana, analizirana "u sitna crevca" i više zaista nema šta da se kaže o njoj, ali je činjenica da je ta nedorečenost kod navijača donela još više želje da se "potvrdi", a igračima novi motiv.

A da li će biti tako i kako će biti – to sada zaista niko ne može da zna.

Prosto, previše je važnih nepoznatih u ovom timu u ovakvoj sezoni da bi se bilo šta predviđalo i očekivalo.

Da počnemo od početka. Šest meseci i tri nedelje bez takmičarskih utakmica su ogroman problem za koji su jedini lek vreme i utakmice. Ovoliku pauzu igrači u Evropi imaju samo kada su teže povređeni, čisto da imate referencu. Naravno da nije isto, ali povratak u takmičarsku formu je nešto što se ne može steći na treningu.

Naravno, to važi za sve klubove iz ABA, ali ne i za timove iz Evrokupa, među kojima je i Huventud, ali o tome nešto kasnije.

Što se tiče promena i "nepoznatih", najveća promena i najveća nepoznata su na klupi. Letos je otišao Andrea Trinkijeri, trener koji je selektirao i oblikovao ovaj tim, dao mu filozofiju i fizionomiju.

Zamenio ga je Vlado Šćepanović, najveće pitanje u Partizanu ove sezone. Kao igrač i takmičar se više puta dokazao i tu ne treba trošiti reči, ali je prava enigma šta će uraditi kao trener.

U svom prvom trenerskom angažmanu, proveo je četiri meseca kao šef stručnog štaba Budućnosti. Tada je ostavku podneo posle poraza od "fenjeraša" Karpoš Sokolija u ABA ligi (što je Podgoričanima bio prvi poraz za skor 8/1), uz sva četiri poraza u Evrokupu. Zanimljivo je da je u ta četiri meseca pobedio Partizan u Hali sportova...

Ipak, posle toga je radio tri godine kao asistent Trinkijeriju, uključujući i ovih godinu i po dana u Partizanu, tako da se može očekivati neki kontinuitet. Ali, činjenica je da se to ne zna i neće se znati dok se ne "zahuktaju" takmičenja.

Izvor: MN PRESS

Što se tiče "rostera", otišli su Kori Volden i Stefan Birčević od standardnih, kao i "epizodisti" Džejms Makadu, Redži Reding i nepronađeni Žanis Peiners. Da se neko ne uvredi, odlazak Voldena je tu najveći udarac, mada je realno priznati da su ga navijači teže podneli zbog toga gde je otišao.

Voldenova zamena je pronađena u Kodiju Miler-Mekintajeru, a došli su i Nemanja Dangubić i Erik Mika. Sad, što se novih igrača tiče, znamo šta možemo da očekujemo od Kodija, dok je zaista pitanje koja će se verzija Dangubića "pojaviti". Ako bude igrao kako može ili blizu tome, on je odlično pojačanje. O Miki zaista malo ko zna (ne računaju se "hajlajti" na Ju tjubu), tako da ćemo morati da sačekamo.

Partizan je prošle sezone dobio pre svih Ognjena Jaramaza, a onda i Markusa Pejdža, koji je odigrao svoju najbolju sezonu od dolaska u Beograd. Uroš Trifunović je takođe dao odličan i za mnoge neočekivan doprinos, a Vilijam Mozli je svojim sjajnim igrama "kupio" sve ljubitelje košarke.

Izvor: MN PRESS

Što se tiče spoljne linije, onda deluje dosta solidno. Na krilu imamo pitanje Dangubića, ali i borbenog Zagorca, koji se nametnuo prošle sezone svojim pristupom i liderskim sposobnostima, ali koji i dalje ima ogromne oscilacije u igri.

Ostaje da se vidi šta će se dešavati pod košem. Odnosno, da li su Nikola Janković i Rašon Tomas "sredili glave", svaki na svoj način, kakav je zaista Mika i u kakvom je stanju Mozli.

Za sada, "na papiru", deluje da su najosetljivije pozicije "tri" i "pet", ali, opet, to su samo nagađanja i prosto moramo da vidimo kako sve to funkcioniše.

Kada se sve ovo skupi, tim je maltene ostao netaknut, ali je na klupi došlo do velike promene. Koliko velike, to ćemo videti kad takmičenje počne. A ako je suditi po izveštajima TV Partizan i svemu onome što smo videli, atmosfera je ostala netaknuta, jako dobra i to je nešto što može da hrabri.

Izvor: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Po pripremnim utakmicama se i obično ne mogu donositi nikakvi zaključci, a kada se tome doda pandemija i njom nametnuti izbor protivnika, prosto je deplasirano pričati bilo šta o njima, pogotovo jer nigde nismo imali priliku da ih gledamo.

Kad je u pitanju Huventud, to je vrlo solidna ekipa, koju predvodi do skorašnji dvojac Barselone – Ante Tomić i Pau Ribas. Tim iz Badalone igrao je produžetak ACB lige do kraja juna, a u novoj sezoni je odigrao već ti meča, uz skor od dve pobede i ubedljiv poraz protiv Reala.

Forma je jasno na strani Huventuda, koji će imati i podršku malog broja navijača.

Treba biti bukvalno vidovit da se predviđa ishod večerašnje utakmice, ali ako se gleda realno (što je malo koji navijač u stanju da čini), odlično bi bilo da se na terenu vide obrisi neke Šćepanovićeve ideje ili trenerskog rukopisa.

Pošto sada počinje sezona, već za vikend i ABA, za jedno mesec dana ćemo imati kompletniju sliku.

A vi? Šta vi očekujete od Partizana ove sezone i večeras protiv Huventuda?

KK Partizan u sezonu 2020/21:

Bekovi: Kodi Miler-Mekintajer, Markus Pejdž, Nemanja Gordić, Ognjen Jaramaz, Brajan Angola, Uroš Trifunović

Krila: Rade Zagorac, Nemanja Dangubić

Krilni centri: Novica Veličković, Stefan Janković, Rašon Tomas

Centri: Vilijam Mozli, Nikola Janković, Erik Mika.

Trener: Vlado Šćepanović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC