• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubimac Grobara pamti svaki trenutak u Partizanu: Prati rezultate i dalje, Jokića bi uvijek imao u timu

Autor Pavle Knežević

Fredi Haus ostao je u srcima navijača Partizana, a bio je i prvi Amerikanac koji je igrao za neki tim sa "Kosova"

 KK-Partizan-Fredi-Haus-intervju-kosarka-Kosovo-pec Izvor: MN PRESS

Fredi Haus je i danas jedan od najomiljenijih Amerikanaca koji su igrali u Partizanu, ali je i prvi koji je igrao za neki tim sa "Kosova".

Nije bio prvi, ali je bio prvi stranac koji je pravio razliku u crno-bijelom dresu, a imao je i sjajnu vezu sa navijačima.

Pred kraj karijere nastupio je za Peć, a sada se u jednom intervjuu prisjetio Partizana i izrekao svoje mišljenje o Nikoli Jokiću, ali i aktuelnim dešavanjima u svojoj domovini.

Možda će vas zanimati

Naravno, Partizan se nikad ne zaboravlja. Za crno-bijele je igrao dvije sezone, od 2002. do 2004. godine i osvojio dvije titule prvaka, koje su tada vodile u Evroligu.

"Uživao sam u svakom trenutku koji sam proveo u Partizanu i veoma sam zahvalan za priliku koju sam dobio. Igranje za KK Peć je bilo drugačije jer nisam dobio priliku da uživam u timu ili gradu zbog problema koje je imao klub", priča Haus u intervjuu za Kosovo Onlajn.

U bogatoj karijeri igrao i za Lijetuvos, Pamesu, Taukeramiku, Lokomotivu i druge. Sada je pomoćni trener na Univerzitetu Tajler u Teksasu, a o svom iskustvu igranja za klubove sa ovih prostora kaže da nije bilo jednostavno i da nije znao mnogo o istoriji.

"Bilo je veoma teško i nisam znao ništa o istoriji i ratu koji se dogodio na tim prostorima, ali sam bio spreman da učim o tome šta se dogodilo. Međutim, kada treba da potpišete ugovor za klub razmišljate samo o košarci", kaže Haus.

Da li i dalje pratite rezultate KK Partizan?

"Da, pratim rezultate Partizana".

Šta mislite o Nikoli Jokiću i Denveru?

"Jokić je prava stvar, volim njegov stil igre i uvijek bih želio da bude u mom timu. On je timski igrač i uvijek povlači prave poteze", kaže Haus.

Kakva je trenutna situacija sa pandemijom u Teksasu?

"Kovid-19 je nešto s čime ne treba da se igrate, ali ljudi pandemiju ne shvataju ozbiljno. Nadam se da će se jednog dana pandemija završiti", rekao je nekadašnji igrač Partizana.

Kada je riječ o protestima "Crni životi su važni", kakva je situacija?

"Afroamerikanci žele pravdu i protesti se nastavljaju. Imao sam prijatelja koga je ubila policija, i to u Ostinu, u Teksasu. Gušili su ga do smrti. Veoma je tužno što se takve stvari dešavaju i sada imamo ljude koji se bune zbog toga", rekao je Haus.

(Mondo/Kosovo Online)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC