• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noćas (možda) piše istoriju NBA: Sa njegovim titulama niko ne može da se poredi!

Autor Dušan Ninković

Prilika da uradi nešto što niko pre njega nije.

 Noćas (možda) piše istoriju NBA Lebron Džejms  Izvor: Getty images/Kevin C. Cox, KEVIN C. COX/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Poslednja titula Boston Seltiksa desila se još davne 2008. godine. Najtrofejnija franšiza u NBA ligi od tada nije stizala do prstena, a večeras će Los Anđeles Lejkersi imati prvu ''meč loptu'' da ih sustignu po broju titula.

Na terenu će biti Lejkersi i Majami Hit, a u dresu tima iz LA i Ražon Rondo, čovek koji je učestvovao u poslednjem Bostonovom trofeju. Mogao bi večeras da postane deo istorije.

Možda će vas zanimati

Nikada se u istoriji nije desilo da neki košarkaš osvoji titulu i sa Seltiksima i sa Lejkersima. Rondo bi mogao da postane prvi.

Dve kultne franšize su do sada osvojile 33 od 73 titule prvaka u NBA ligi, a večeras bi Lejkersi svojom 17. titulom mogli da se izjednače sa najtrofejnijom franšizom u istoriji američke košarke.

Izvor: Getty images/Kevin C. Cox, KEVIN C. COX/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Tokom prethodne decenije je Rondo važio za jednog od najboljih organizatora igre u ligi, ali nije uspeovao da se uklopi u timove za koje je igrao. Iako je veoma talentovan, a možda i najbolji na svetu kada saigrače treba učiniti boljima, najbolje partije su ostale u Bostonu koji je napustio 2014. godine.

''Osvojio sam titulu sa 22 godine, a sad kad imam 34 godina to je potpuno drugačije iskustvo. Razumem da se ovo ne događa često, nemate svake godine priliku za prsten. Mogu reći da sam srećan što imam priliku da igram ovako dugo'', rekao je Rondo.

Tokom NBA karijere, Ražon Rondo je nosio dres Bostona, Dalasa, Sakramenta, Čikaga, Nju Orleansa i Lejkersa, u kojima je od 2018. godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC