• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda razbila španskog prvaka: Maestralna partija Lojda i rafal Simonovića! A pre svega - čvrsta odbrana

Autor Mladen Šolak

Američki bek ubacio 30 poena, a srpski povratnik u Zvezdu "sipao" četiri trojke u nizu, u ubedljivom trijumfu protiv rivala iz Vitorije.

 Zvezda razbila španskog prvaka: Maestralna partija Lojda i rafal Simonovića! A pre svega - čvrsta odbrana Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se sjajno "upisala" u Evroligi na domaćem terenu!

Ekipa Saše Obradovića ubedljivo je pobedila prvaka ACB lige, najpre sjajnom defanzivnom partijom do poluvremena, a onda i fenomenalnim napadom Džordana Lojda (30 poena) i "rafalom" trojki Marka Simonovića (4/5).

Crvena zvezda - Baskonija 90:73 (23:16, 13:15, 29:18, 24:21)

Možda će vas zanimati

Iako je tišina prazniih tribina uskratila srpskom timu veoma bitnu podršku, crveno-beli su odigrali energično i borbeno kao da je sala bila puna. A da je bila sigurno bi nekoliko puta "eksplodirala", pre svega zbog fenomenalne Lojdove partije.

Američki bek i novi lider Zvezde ubacio je pet trojki iz osam pokušaja završio meč sa indeksom korisnosti 34! Dok su crveno-beli odbranom "krotili" igru gostiju i cementirali svoju prednost, Lojd im je donosio mir na polovini protivnika i najavio vatromet u trećoj četvrtini.

Tada je u prvi plan stupio Marko Simonović i počeo da ubacuje trojke koje su lomile pomisao Baskonije da se vrati u meč. "Vezao" je četiri bez promašaja, a onda je u završnici promašio petu, ali tek nakon što je na semaforu postavio maksimalnih 81:61 tri minuta pre kraja.

Izvor: MN PRESS

Saša Obradović je nekoliko puta tokom utakmice ljutito reagovao na poteze svojih igrača, ali je na kraju sigurno bio zadovoljan viđenim. Ako Zvezda ovako bude igrala sigurno je čekaju dobre stvari, pa i u utakmicama u kojima Lojd i Simonović ne budu zajedno ubacili devet trojki iz 13 pokušaja.

Zvezda je izgledala ubedljivo u odbrani, u skoku i nije zastajala ni kada je meč bio gotov. Tek kada je to video, Obradović je sebi dozvolio osmeh na ulasku u tunel posle utakmice.

ZVEZDA: Hol 7 (11 as), Volden 9, Lojd 30 (5/8 za tri), Davidovac 6, Lazić 2, Rit 3, Radanov, Dobrić 3, Simonović 16 (4/5 za tri), Jagodić-Kuridža 6, Simanić, Kuzmić 8 (8 sk)

BASKONIJA: Rajeste, Vildoza 13, Džekiri 2, Henri 6, Sedekerskis 4, Diop 3, Fal, Piters 9, Dragić, Gidraitis 26, Polonara 10, Kuruks.

Parovi 2. kola

Zenit - Barselona 74:70
Zvezda - Baskonija 90:73
Alba - Bajern u toku
Panatinaikos - Olimpijakos u toku
Milano - Asvel u toku

u četvrtak

CSKA - Makabi 76:72
Efes - Fenerbahče 71:80
Real - Valensija 77:93

Iz minuta u minut:

40' - KRAJ UTAKMICE, ZVEZDA JE UBEDLJIVO POBEDILA BASKONIJU - 90:73 -

37' - 81:61 - Simonović je ubacio svoju četvrtu trojku iz četiri pokušaja, za maksimalnih "plus 20" crveno-belih.

34' - 74:57 - Lojd je večeras nezaustavljiv! Ubacio je svoj 25. poen.

32' - 72:54 - Srećom, kvar je brzo srećen i ekipe opet igraju. Poenima Kuzmića i Davidovca Zvezda ide ka ubedljivoj pobedi.

- Prekid u "Pioniru"! Semafori ne rade i očigledno je da kvar nije lako rešiv. Oba tima vratila su se na parket i igrači se ponovo zagrevaju. Nažalost, ovo bi moglo da potraje.

Izvor: MN PRESS

30' - 65:49 - Kuridža sjajno završava ovaj kvartal! Dugim dvokorakom je položio loptu u koš uz zvuk sirene, da potvrdi jako dobru četvrtinu crveno-belih.

30' - Napeto je bilo na trenutak. Gidraitis je faulirao Lojda pri prodoru, na šta je Zvezdin Amerikanac energično skočio sa parketa, a sudije su mu dosudile tehničku grešku.

28' - 60:47 - Zvezda je u veoma dobroj poziciji, ali je zastala u napadu. Napravila je tri prekršaja u nizu na polovini protivnika, zaključno sa Kuridžinim prekršajem - povlačenjem rivala za dres.

26' - 56:38 - Tri trojke Simonovića u nizu!

23' - 53:38 - Odlična igra Zvezde! Simonović, Lojd, pa Simonović "vezuju" trojke! Jako dobra sekvenca crveno-belih sredinom treće četvrtine!

Izvor: MN PRESS

- Poluvreme -

ZVEZDA: Hol 5, Volden 7, Lojd 8, Lazić 2, Rit 3, Dobrić 3, Simonović 2, Jagodić-Kuridža 2, Kuzmić 4.

BASKONIJA: Vildoza 5, Henri 6, Sekerskis 2, Piters 4, Gidraitis 5, Polonara 9.

20' - 36:31 - Šteta, ipak nije ušla! Pokušali su Volden, pa Hol da pogode u poslednjem napadu, ali lopta je uz zvuk sirene ipak izašla iz obruča. Veoma dobar nastup crveno-belih u prvom delu.

19' - 33:29 - "Tvrd" meč u praznom Pioniru. Treneri se nadmudruju, menjaju timove, a crveno-beli održavaju prednost.

15' - 31:23 - Lojd, pa Volden! Uzastopne trojke crveno-belih za mirnijih "plus 8" i tajm-aut Duška Ivanovića. Kuzmić u ovom trenutku radi važne stvari u ofanzivnim skoku za crveno-bele.

12' - 25:21 - Saša Obradović je baš ljut! Alek Piters je uhvatio loptu ofanzivnim skokom i poentirao za "minus 4" svog tima. Trener Zvezde pozvao je tajm-aut, vidno nezadovoljan defanzivnom reakcijom.

10' - 23:16 - Lengston Hol uz zvuk sirene! Odličan potez Zvezdinog plejmejera u poslednjem trenutku prve deonice. Pogodio je preko čuvara sa distance i zaokružio veoma dobar uvod domaćih.

8' - 16:11 - Duop Rit pogađa trojku! Igraju se čvrste odbrane, napadi su usporeni u odnosu na početak meča, a Zvezda je "vezala" nekoliko dobrih akcija. Završili su ih Volden, pa Rit.

6' - 11:9 - Obradović u svom stilu konstantno menja ekipu, a Španci su našli način da uđu u utakmicu. Akile Polonara je dao sedam poena, uključujući jednu trojku. Treneri sve vreme prave izmene, a u ovom trenurtku za Zvezdu igraju Volden, Dobrić, Davidovac, Kuridža, Rit-

3' - 7:2 - Boilji početak crveno-belih. Lojd je "otvorio" utakmicu trojkom, a Hol sjajnom asistencijom za Kuzmića, za lake poene u reketu centra domaćih.

Startne petorke

ZVEZDA: Hol, Lojd, Lazić, Simonović, Kuzmić

BASKONIJA: Vildoza, Rajeste, Gidraitis, Polonara, Rajeste

Sudije: Hristodulu, Difala, Konstantinovs

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC