• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović nabrajao heroje - Lojd, Kuridža, Rit, Davidovac: "Poraz mi nije padao na pamet!"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Kako se osjećao trener crveno-bijelih na "minus 14" protiv CSKA? Ključ preokreta je temelj Zvezde kakvu hoće - timski duh i kolektiv.

 Saša Obradović poslije Zvezda - CSKA - Poraz mi nije padao na pamet Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ostvarila je pobjedu za pamćenje, vrativši se iz "minus 14" protiv CSKA iz Moskve.

Šef struke crveno-bijelih je posijle najvećeg trijumfa od kada je sjeo na klupu svog matičnog kluba blistao od zadovoljstva.

"Velika pobjeda, protiv jednog od favorita u Evroligi", rekao je na konferenciji za novinare.

Možda će vas zanimati

"Osim Lojda, koji je imao izvanredan nastup, moram da kažem da su svi pojedinačno doprinijeli ovoj nejverovatnoj pobjedi. U određenim periodima su se istakli različiti igrači i to nas čini timski jakim. U prvom dijelu smo previše respektovali velikog protivnika i iz toga su izlazile greške, ali uz zajedništvo i timski duh našli smo ritam u nastavku. Prije svega u odbrani, a onda i u napadu", dodao je Obradović.

Zvezda je u trećoj četvrtini zaostajala 14 poena, ali je u odličnom kolektivnom nastupu našla snagu da se vrati i preokrene situaciju i rezultat.

Izvor: MN PRESS

"Bio je veliki doprinos svih igrača, u različtim fazama. U jednoj fazi je bio Lojd, u jednoj Kuridža, na kraju Davidovac. Malu, ali vrlo zaslužnu ulogu imao je Rit u samoj završnici i na kraju. Ročestiju se vidi da je bez utakmica u nogama, ali je imao dvije fenomenalne asistencije. Dobro je da imamo prednost sa viših pozicija i da dobar timski duh i dobru atmosferu možemo da prenesemo na ovako veliku utakmicu".

Šta je rekao ekipi na "minus 14" u trećoj četvrtini?

"Nije mi padalo na pamet da možemo da izgubimo, čak ni kada smo bili u minusu. Vjerovao sam do kraja. Sam produžetak je pokazao dobar karakter igrača. Ovo je veliki podstrek za utakmice koje dolaze i dobro je da imamo razigran tim i možemo na svakoga da računamo", dodao je Obradović.

Zvezda će narednu utakmicu odigrati u nedjelju u podne protiv Mege, a onda će se pripremati za naredno evroligaško kolo i gostovanje Himkiju u Moskvi u petak.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC