• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan najgori u sezoni: Gubio od početka do kraja i pretrpeo gladak poraz u Beogradu!
 Partizan najgori u sezoni: Gubio od početka do kraja i pretrpeo gladak poraz u Beogradu!

Partizan najgori u sezoni: Gubio od početka do kraja i pretrpeo gladak poraz u Beogradu!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Partizan grubo spušten na zemlju od ekipe koja nedeljama nije imala kolektivni trening

 Partizan najgori u sezoni: Gubio od početka do kraja i pretrpeo gladak poraz u Beogradu! Izvor: ABA liga/Partizan NIS, Dragana Stjepanovic

Partizan je bio potpuno nemoćan protiv raspoloženog i odmornog Burga. U Beogradu je gubio od početka do samog kraja i na kraju glatko izgubio.

Partizan – Burg 76:89 (19:22, 21:35, 18:17, 18:15)

Burg je meč počeo trojkom, poveo i vodio je do poslednjeg sudijskog zvižduka. Odlično su igrali gosti posle dve nedelje pauze, sjajnoj su šutirali, nadskakali su Partizan, dobro su se gradili i odgovarali su na svaki nalet Partizana. Pjer Pelos je bio sjajan sa 28 poena, kao i Danilo Anđušić sa 23, ali cela ekipa je odigrala odlično.

Pogotovo kada se zna da tim tokom karantina nije imao nijedan jedini kolektivni trening.

Ipak, sve to ne objašnjava užasan nastup Partizana, koji je u prvom poluvremenu imao 13 izgubljenih lopti, a 15 na kraju. Imali su crno-beli nekoliko puta prilike da priđu, ali su promašivali otvorene pozicije i lako "prodavali" napade.

Crno-beli od početka sezone imaju problema u slaboj organizaciji napada, ali večeras im je falilo i energije u odbrani i dozvolili su protivniku da ga uvede u svoj ritam. U Partizanu nije bilo nijednog raspoloženog igrača, falio je lider, ali falila je i reakcija sa klupe.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Nemanja Gordić sa 15 poena, Markus Pejdž je dodao 14, Mika 12, Miler Mekintajer 10, a Tomas je na kraju imao 6 poena i 8 skokova.

Posle tri uzastopne pobede, ovo je ozbiljan udarac na raspoloženje crno-belih, koji u sledećem kolu dočekuju Huventud.

22:15

Kraj!

Partizan glatko izgubio 76:89

22:12

Čekamo kraj

1.44 Pelos i Gordić su razmenili koševe, 73:87. To je izgleda to.

22:10

Da li je ovo kraj?

2.42 Benitez daje dva penala, Kodi uzvraća dvojkom, a onda Pelos daje koš posle promašaja Tomasa. Mora Šćepanović da traži tajm-aut. 71:85

22:08

Neće pa neće

3.53 Tomas i Pelos su razmenili po koš, onda je Gordić dao koš, a posle promašaja Anđušića nova izgubljena lopta za Partizan. 69:81

22:06

Da li je ovde sve gotovo

5.26 Anđušić je dao bacanje, imao je nekoliko prilika da postigne jako važan koš na pola poslednje četvrtine, tri faula su napravili igrači Burga, ali na kraju Tomas promašuje.

Gosti konačno kreću u napad, Kodi pravi faul, a Pelos pogađa oba. 65:79

22:01

Ima vremena!

6.27 Mika daje oba bacanja i Partizan prilazi na 62:74. Posle toga nijedna ekipa nije dala koš duže od minuta. Bilo je i promašaja i izgubljenih i ukradenih, a prvi tu crnu seriju prekida, a ko drugi do Anđušić, a Pejdž uzvraća trojkom, 65:76.

21:58

Počela je poslednja četvrtina

8.47 Partizan je u trećoj deonici imao samo jednu izgubljenu loptu, posle 13 u prvom poluvremenu. Drugo je počelo poenima Mike, 60:74

21:55

Bez promena, ne miriše na dobro

Rajt je pogodio oba bacanja, a onda je Partizanu istekao napad, da bi Omić poentirao za Burg, 56:74. Partizan je imao 17 sekundi za napad i Mika postiže za 58:74.

Definitivno bolja energija i veća želja Partizana, ali je promašio šuteve kada nije trebalo. Prišao je na 13 poena zaostatka, ali je Anđušić odgovorio sa pet vezanih poena i vratio Burg u mirne vode.

Još 10 minuta.

21:50

Anđušić vezuje pet poena i spušta Partizan na zemlju

2.00 Anđušić mirno daje oba penala, potom Tomas promašuje napad. To su olako bačeni napadi kad Partizan juri prednost. Na drugoj strani kažnjava to Anđušić, 52:70, ali Pejdž lepo rešava, 54:70.

21:48

Smanjuje Partizan prednost

3.09 Bolja energija Partizana posle onog tajm-auta, odbranio je tri vezana napada, a Gordić pogađa oba penala i smanjuje na 52:65.

21:44

Partizan daje dve trojke bez odgovora

4.42 Skrab je dao jedan od dva penala,Pejdž je potom ostao sam i pogađa za tri, 47:65, a onda i Kodi, 50:65

21:42

Od lošeg ka gorem

5.38 Pelos pogađa oba bacanja i to je +20 za Burg, 44:64. Iz igre izlazi Janković, a vraća se Tomas koji ima četiri penala.

Mike ide na liniju za slobodna bacanja, ali promašuje oba, to je 0/4. Zagorac usput kupi četvrti faul.

Rezultat je 44:64

21:39

Ne sluti na dobro

6.10 Auh, Tomas faulira Anđušića. To je četvrta lična Amerikanca već na početku drugog poluvremena, a Srbin ne promašuje sa penala. Tomas ide na klupu. A onda nova izgubljena lopta za Partizan, srećom bez posledica. Ipak, Janković pravi ofanzivni faul. Deluje da je malo bolji pristup Partizana, ali Anđušić trojkom vraća crno-bele na zemlju, 44:62

Šćepanović traži tajm-aut.

21:35

Kao da se Partizan budi

8.00 Pelos promašuje iz igre, a na drugoj strani Zagorac posle dugog koraka daje poene. Malo više energije Partizana u drugom poluvremenu, 44:57.

21:32

Evo lakih poena za Partizan

8.41 Mika krade loptu i poentira u kontri, konačno laki poeni za Partizan. Savović odmah zove tajm-aut, ne želi ništa da rizikuje.

21:31

Počelo je drugo poluvreme

8.48 Počelo je drugo poluvreme, Mika promašuje prvi napad Partizana, a Tomas faulira Pelosa. To je treća lična greška igraču crno-belih. Anđušić fintira Miku, ali promašuje trojku, isto kao i Dangubić na drugoj strani. Bez poena za sada.

21:17

Verovatno najgore poluvreme crno-belih ove sezone

Burg igra lepo, moglo bi se reći školski, a Partizan sasvim suprotno od njega. Brojke koje najviše upadaju u oči su primljenih 57 (!) poena za poluvreme i 13 izgubljenih lopti! Od toga je Kodi imao četiri. Burg koristi sve svoje prilike, nadavao se lakih poena, a Pelos je za nešto više od devet minuta u igri dao 16 poena, dok je Danilo Anđušić dodao 10.

U Partizanu je Gordić postigao sedam, a Trifunović i Kodi po pet.

Slabo ovo izgleda i moraće nešto drastično da se promeni na poluvremenu.

21:14

Stvarno loše

Zagorac daje koš, ali uzvraćaju Pikok i Anđušić u poslednjem minutu i to je sad maksimalnih +17 za Burg, 38:55. Zagorac gubi još jednu loptu, a onda Burg ima poslednji napad.

Zagorac pravi treći penal fauliravši Anđušića 4,7 sekundi pre kraja. Srbin je siguran sa penala, a Gordić daje trojku za preostalo vreme.

Kraj prvog poluvremena 40:57

21:10

Sve dublje tonu crno-beli

2.01 Kodi trojkom prekida seriju gostiju 11:2, ali Partizan beleži JOŠ JEDNU izgubljenu loptu, Rajt daje koš i opet laki poeni za Burg, na drugoj strani Kodi gubi loptu, to je DESETA za Partizan, a onda u kontri faulira Anđušića.

Sudije pregledaju snimak, pa pleju Partizana sviraju nesportski faul. Dakle, dva bacanja i lopta sa strane za Burg. Srbin pogađa oba bacanja, Tomas krade i zakucava, a onda su Anđušić i Dangubić razmenili trojke, a posle još jedne izgubljene lopte Kurbi iz kontre pogađa za 36:51.

21:05

Loše, loše izdanje Partizana

Partizan ima osam izgubljenih lopti, Burg samo dve. Francuska ekipa nije igrala ni trenirala 10 dana, ali lepo deluje večeras. Sigurna je u šutu, 12/17 za dva i 4/7 za tri. Najveći problem domaćina za sada deluje napad, a u odbrani Pelos pravi velike probleme crno-belima. Sad je dao oba bacanja i već ima 15 poena, za nepunih devet minuta na terenu. 28:42

21:03

Jako loše za crno-bele

4.29 Opet statičan napad Partizana, pa faul u napadu, a onda Pelos pogađa dva puta bez odgovora i to je novo dvocifreno vođstvo Burga i najveća prednost, 28:40.

Jako statičan napad Partizana i greške

20:58

I dalje stoji Partizan u mestu

5.52 Gordić i Pelos su razmenili trojke, a onda Tomas pogađa za dva, uzvraća Alen. 28:36. Šćepanović mora da traži tajm-aut.

20:57

Konačno poeni Partizana

7.44 Na drugoj strani pogađa Skrab, pa Pelos, ali Trifunović zaustavlja taj nalet iz teške pozicije. Na drugoj strani je fauliran Alen koji daje oba bacanja. Sva tri napada Burga su rezultirala poenima, da bi Partizan iz četvrtog pokušaja, preko Mike dao svoje prve poene u drugoj deonici, ali Burg uzvraća trojkom. 23:28.

20:53

Počela je druga četvrtina

9.38 Stiče se utisak da se sada igra malo više za Markusa Pejdža, koji je fauliran u prvom napadu druge četvrtine. Nakon toga je Partizan napao slabije preuzimanje i Mika je fauliran, ali promašuje oba bacanja. Bez poena za crno-bele u ovom posedu.

20:50

Partizan trojkom završio prvu četvrtinu

Partizan je stao u meč-ap zonu, a Omić iz skoka u nazad poentira preko Mike. Veličkovć gubi loptu, a onda Alen ulazi u pun reket, daje na levu stranu, a Omić sa iste pozicije i ponovo sa jedne noge daje koš. Ipak, Pejdž završava četvrtinu trojkom. 19:22

20:47

Partizan na koš zaostatka

1.44 Ušao je Veličković na teren, a Partizan je odbranio napad. Gordić je ugledao rupu i spustio se ka košu i poentira. Burg ne važi za posebno jaku defanzivnu ekipu. Ipak Pelos daje koš, ali onda Pejdž uzvraća trojkom! 16:18

20:44

Kao da se bude crno-beli

3.19 Anđušić pogađa drugo slobodno bacanja, a pošto je Tomas izgubio loptu, Omić daje lake poene. To je već dvocifrena prednost za Burg 6:16.

Brzo to prekida Trifunović trojkom, a onda i Mika zakucava! 11:16

Partizan je napravio mini-seriju 5:0 i Savović mora da traži tajm-aut.

20:41

Ništa još nismo videli od Partizana

5.13 Skoro dva minuta bez poena na obe strane, a onda Pikok daje drugo slobodno bacanje. Kodi kreće na prodor, ali je fauliran i ide na bacanja – pogađa oba, 6:13.

Nekako smušeno deluje Partizan, a Burg nema šta da izgubi, tako da ne čudi ovakav rezultat.

20:38

Čuva Burg prednost

7.10 Posle tajm-auta Vlada Šćepanovića, Rade Zagorac postiže koš, a na drugoj strani pogađa Rajt. Kodi Miler-Mekintajer promašuje trojku, ali Rajt pogađa još jednom, to je 4:12.

20:35

Burg povećava vođstvo

7.53 Posle slabog napada Partizana, Anđušić i Omić igraju akciju i Burg povećava na 0:5. Na drugoj strani uzvraća Nikola Janković posle ofanzivnog skoka. Onda još jedna trojka Burga i faul u napadu Dangubića, pa koš Pikoka!

Ponavlja se poznati recept.

2:10

20:32

Počelo je trojkom gostiju

Počela je utakmica. Burg zbog problema sa koronavirusom vodi nekadašnji igrač crno-belih Slobodan Savović. Burg je počeo trojkom Kurbija.

20:22

Dobrodošli u MONDO live!

Ovde ćemo pratiti duel 5. kola Evrokupa Partizan - Burg

UKRATKO

  • Partizan ima skor 2/2
  • Burg ima skor 1/1
  • Crno-belima fale dvojica prvotimaca
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije