Košarka

Trinkijeri nezadovoljan: Kriminalno opuštanje u drugom poluvremenu

Autori mondo.rs Pavle Knežević

Trener Partizana ne obraća pažnju ni na serije, sa lošim ukusom odlazi sa večerašnje utakmice

Izvor: MN PRESS

Sigurno je Partizan počeo protiv Mornara, ali je u finišu dozvolio protivniku šansu da proba da se vrati. Tim iz Bara to nije iskoristio, crno-bijeli su osvojili šestu pobjedu u nizu, na kraju je bilo 88:75, ali Andrea Trinkijeri nije zadovoljan.

"Gledajući drugo poluvrijeme, to nije istina (da je Partizan u najboljoj formi u prvenstvu). Uvijek gledam po ukusu koji imam poslije utakmice, a on nije dobar. Drugo, sve serije se prave po rasporedu, imajte to u vidu", rekao je Trinkijeri novinarima u "Štark" areni.

Mornar je dobro počeo, ali je Partizan preokrenuo, stekao sigurno vođstvo i na poluvrijeme otišao uz razliku koja je trebalo da bude veća od 17 razlike, ali onda je u drugom dijelu Mornar uspio da priđe, u četvrtoj četvrtini i na osam razlike.


"Dvije utakmice u jednoj. U prvom poluvremenu smo igrali dobru odbranu, bili smo fokusirani, radili smo posao kako treba i samo par loših odluka na kraju su nam smanjili vođstvo. Razlika je trebalo da bude malo veća. U drugom poluvremenu smo se igrali sa vatrom i bilo je malo gušće i na kraju smo zaslužili da dobijemo ovu utakmicu", kaže Trinkijeri.

Partizan je večeras promašio čak 10 penala (15/25), što može da bude problem sad u drugom dijelu sezone. Novinari su primijetili da se stiče utisak da to primjećuju i protivnici i namjerno šalju crno-bijele na liniju za bacanja u finišu utakmice.

"Nemam pametan odgovor. Radićemo na tome", kratko je odgovorio trener.

Još jedna moguća "dijagnoza", odnosno primećeni "simptom" u igri Partizana jeste da kad stekne određeno vođstvo, opusti se. Jedan novinar je primetio da kao da svako čim se oslobodi, odmah šutne.

"Ne zaboravite da Mornar nije igrao odbranu, tako da smo svi bili kompletno otvoreni i onda smo se opustili. To jeste kriminalno, radimo na tome. Moramo više, moramo bolje. Mi smo se sigurno opustili, ali oni su nas baš pustili da šutiramo i onda ne možeš da ne šutneš", kratko je rekao Trinkijeri.

Partizan sada ima tri dana odmora, a onda u srijedu počinje drugu fazu Evrokupa protiv Virtusa u Beogradu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.