• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel je na korak od jesenje titule šampiona BiH: Derbi sa Slogom iz Doboja pripao Banjalučanima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel savladali su dobojsku Slogu 26:24 (11:10) u derbiju 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i stigli nadomak jesenje titule prvaka!

 Rk Borac - RK Sloga, Premijer liga BiH, 15. kolo Izvor: Screenshot, Facebook/Sloga Doboj

Crveno-plavi su na bod od osvajanja jesenjeg lovora, koji će moći da ostvare na subotnjem gostovanju Konjuhu u Živinicama u odgođenoj utakmici zbog obaveza u EHF Evropskom kupu.

A u srijedu u banjalučkoj dvorani "Centar", izabranici Mirka Mikića su nadigrali dosadašnjeg lidera - dobojsku Slogu i izjednačili se u vrhu tabele.

Možda će vas zanimati

Dobojlije imaju nešto bolju gol razliku (+88) u odnosu na Banjalučane (+78), ali crveno-plavi do zimske pauze imaju i utakmicu manje.

Poslije izjednačenih desetak minuta, Borac m:tel je serijom 4:0 stekao višak od četiri pogotka u 19. minutu (10:6), ali su Dobojlije do odlaska na odmor uspjele da se vrate i odu sa samo golom "minusa" na poluvrijeme (11:10).

Mikićev tim je u nastavku pokazao da je kvalitetniji odlijepivši se na pet, šest razlike, koje je manje-više rutinski održavao do samog finiša kada su gosti uspjeli da ublaže poraz.

Najbolju partiju večeras u Banjaluci pružio je srednji bek crveno-plavih Milan Dakić sa šest postignutih golova, po četiri su uknjižili Nemanja Vučićević, Saša Puljizović i Aleksandar Miličević, dok je jedan od junaka pobjede nad Besom Familijom u "Boriku" - Miloš Nježić tri puta bio strijelac.

Kod ekipe iz Doboja, najefikasniji su nekadašnji "borčevci" Arsenije Bubić sa pet i Vladan Đurđević sa četiri pogodaka.

Rukometaši Slobode upisali su šesti poraz u prvenstvu BiH, nakon što su večeras poraženi od ekipe Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja rezultatom 28:23 (11:13).

Slogu su do sedme ovosezonske pobjede u prvenstvu predvodili Božidar Simić i Goran Biljaka sa po osam golova, dok je četiri gola postigao Marijan Šaravanja.

U ekipi Slobode Alen Ovčina postigao je šest pogodaka, Adnan Tufekčić pet, dok su Edin Klis, Emir Suhonjić i Eldin Vuković postigli po tri pogotka.

Rukometaši Slobode su već od sutra na zimskoj pauzi, dok Sloga prije odmora mora odigrati zaostali susret četiri kola protiv ekipe Slavije iz Istočnog Sarajeva.

PREMIJER LIGA BiH – 15. kolo

Borac m:tel – Sloga (D) 26:24

Derventa - Vogošća 27:35

Gračanica – Konjuh 27:28

Maglaj – Slavija 37:29

Leotar – Bosna 29:28

Lokomotiva – Iskra 24:25

Izviđač – Krivaja 37:29

Sloga (GV/U) – Sloboda 28:23

TABELA: Sloga (D) 24, Borac m:tel (-1) 24, Izviđač 23, Sloboda 19, Vogošća (-1) 19, Gračanica (-1) 18, Krivaja 17, Konjuh (-1) 16, Leotar 15, Sloga (GV/U) (-1) 12, Iskra 12, Maglaj 12, Lokomotiva 9, Bosna 8, Slavija (-1) 4, Derventa 2.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Realno, Borac sa pola snage.... Daleko je od svih ostalih ekipa u BiH... Slogi svaka čast ali nije još ni blizu našem Velikanu.... Aj Borac....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC