• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija napravila senzaciju: Moćna Francuska pala u Zrenjaninu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjajan početak novog ciklusa rukometne reprezentacije Srbije!

 Srbija napravila senzaciju: Moćna Francuska pala u Zrenjaninu! Izvor: RTS2/Screenshot

Neka ovo bude najava boljih dana srpske rukometne "A" selekcije!

U prvoj utakmici pod vođstvom novog trenera, Španca Tonija Đerone srpski tim je u Zrenjaninu savladao Francusku, prvi put poslije više od 10 godina!

Srbija – Francuska 27:24 (14:11)!

"Orlovi" su na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. odigrali sjajno u borbenom duelu protiv favorita i ovaj uspjeh će sigurno dati ogroman podsticaj rukometnoj reprezentaciji Srbije. Nadamo se da dolaze mnogo bolji dani i za "orlove" i za ovaj sport u Srbiji!

Srpski tim je bio hrabar protiv velikog favorita, kome je nedostajao samo Nikola Karabatić. Vodili su "orlovi" od sredine prvog dijela pa sve do kraja, kada su imali i šokantnu prednost 26:21 u 57. minutu!

Iako su se Francuzi u finišu vratili na "minus dva" (26:24), golman Dejan Milosavljev je u posljednjim trenucima dao gol, da potvrdi spektakularni uspjeh srpske reprezentacije.

U kvalifikacionoj grupi se takmiče Srbija, Francuska, Belgija i Grčka, a plasman će obezbijediti dvije prvoplasirane ekipe, kao i treća ako je među tri najuspješnija trećeplasirana tima.

U okviru januarskog ciklusa, Srbija će naredni meč igrati 9. januara protiv Francuske, a onda će u Zrenjaninu rival biti Grčka. Nadamo se da će nova energija starih reprezentativaca i novih imena donijeti bolji početak srpskom rukometu.

Pored braće Ilić, Zelenovića, Vujina i Milana Milića, selektor Srbije neće moći da računa ni na Petra Nenadića, koji bi mogao da igra protiv Grčke...

Ipak, i bez njega srpski tim se hrabro suprostavio Francuskoj!

Izvor: MN PRESS

Srpska reprezentacije počela je energično i od 14. minuta preokrenula zaostatak 6:7 u vođstvo 9:7! Blistao je u tim trenucima Petar Đorđić i dao četiri gola od prvih devet pogodaka Srbije.

Dok se bližila pauza, "orlovi" su čuvali gol prednosti i pokazali zube Francuzima, jednoj od najuspješnijih selekcija na svijetu navikloj na medalje na najvećim takmičenjima. "Trikolori" su trenutno vlasnici svjetske bronze iz 2019. i olimpijskog srebra iz Rija.

Uoči poluvremena, Radivojević je postigao sjajan gol poslije brze akcije za iznenađujućih 14:11 za Srbiju!

I dok je odmicao drugi dio meča, "orlovi" su čuvali prednost! Aplaudirali su jedni drugima, bodrili ih i na početku 51. minuta imali prednost od tri gola (23:20). Slavili su prvi pogodak mladog Stefana Dodića, potom je Đorđić šutirao za velikih "plus četiri"...

Iznenađenje je postajalo sve bliže, a došlo je nadomak ruke kada je Kukić dao gol za šokantnih 24:20! Nakon toga je rasla prednost srpkog tima do 26:21 u 57. minutu, poslije čega su se "trikolori" trgli, primakli na dva gola zaostatka, ali više nije bilo vremena.

"Orlovi", bravo!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC