• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ovo je situacija koju svaki mladi trener može samo da poželi": Mirko Mikić o saradnji sa Veselinom Vujovićem!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"S obzirom da sam bukvalno iz patika došao da budem trener prvog tima Borca m:tel, učiti od Veselina Vujovića je za mene vrlo važno", rekao je Mirko Mikić, trener u stručnom štabu Borca m:tel.

 Mirko Mikić za MONDO o saradnji sa trener RK Borac Veselin Vujović Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Dolaskom legendarnog Veselina Vujovića na klupu banjalučkog Borca m:tel, doskorašnji prvi šef struke Mirko Mikić postao je dio stručnog štaba crveno-plavih. Mnogima bi takva iznenadna smjena, probudila sujetu i možda natjerala na neke drastične odluke, ali ne i Mikiću, kojeg je od malena oblikovao banjalučki klub.

Možda će vas zanimati

"Nema se tu šta mnogo pričati. Vujović je čovjek sa ogromnim iskustvom i velikim znanjem, a s obzirom da sam ja bukvalno iz patika došao da budem trener prvog tima Borca m:tel, ovo je za mene vrlo važno. Mnogo učim i o rukometu, ali i o nekim drugim stvarima po kojima je Vuja poznat. U pitanju su mentalne pripreme, odnos prema igračima i svakako da je ovo situacija koju svaki mladi trener može samo da poželi, da sjedi pored Vujovića", rekao je Mikić za naš portal.

Banjalučani su u ovom trenutku na pripremama u Tesliću, gdje bruse formu za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i evropskom dvomeču sa Gorenjem u osmini finala EHF Evropskog kupa.

"S obzirom da su u pitanju zimske pripreme, radimo kombinovanu varijantu, po cijeli dan smo u trenažnom procesu. Ujutro i popodne radimo kondiciju, drugi trening je rukometni - mnogo odbrane, napada, trčanja, polukontri i kontri, sa loptom i bez lopte. Radimo i mnogo taktičkih elemenata na kojima insistira Vujović, pa za sada, sve izgleda jako dobro".

Mikić je dodao da još nisu dogovorene kontrolne utakmice jer je pandemija kovida-19 poremetila sve klubove.

"Što se tiče utakmica, trenutno smo u razgovorima sa ekipama iz okruženja, sada je malo teže dogovoriti kontrolne duele sa timovima iz Srbije ili Hrvatske, zbog ove situacije sa korona virusom, ali trudimo se. Uskoro ćemo saznati da li ćemo igrati sa nekim ekipama iz Srbije ili Hrvatske, odnosno sa timovima iz domaće lige, iako je i tu ispao blagi problem s obzirom da je dobar dio njih, dogovorio pripremne mečeve".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Takođe, s obzirom na povredu Bojana Ljubišića odavno je poznato da je crveno-plavima neophodan novi golman, ali i desni bek, što je apostofirao Vujović na zvaničnom predstavljanju.

"U razgovorima smo s nekim momcima, trener se savjetovao sa nama, uputili smo direktoru neke naše želje i koliko smo upoznati, pregovori su počeli. Razumljivo, još ne mogu da govorim o konkretnim imenima", naglasio je Mikić, što bi moglo da znači da se uskoro očekuju i nova pojačanja Borca m:tel u pohodu na odbranu titule i evropski iskorak, zbog kojeg je najviše i stigao Vujović na klupu "Velikana iz Gospodske".

Banjalučani su podsjetimo jesenji dio okončali na drugom mjestu na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine zbog lošije gol-razlike u odnosu na dobojsku Slogu, a takođe su osigurali nastavak takmičenja u Evropi.

U okviru osmine finala EHF Evropskog kupa, snage će odmjeriti sa slovenačkim Gorenjem iz Velenja, najprije 13. februara u Sloveniji, a potom i u revanšu sedam dana kasnije u dvorani "Borik".

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aj Borac

Vrlo brzo će Mirko Mikić biti vrhunski trener sa reputacijom... Ide krupnim koracima ka tome.... Srećno....

čove buraza kolega

Bravo gospodine Mikiću, puno uspeha u daljem radu sa legendarnim Veselinom!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC