• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometni skandal na Mundijalu u Egiptu: Gledali su nas kao životinje, to je rasizam!

Autor Dušan Ninković

Šokantna svedočenja igrača Zelenortskih ostrva.

 UKOMETNI-SKANDAL-O-KOM-PRICA-CEO-SVET-Gledali-su-nas-kao-zivotinje-to-je-rasizam Izvor: Profimedia

Svetsko prvenstvo za rukometaše u Egiptu sada već ima dvocifren broj ogromnih propusta. Oni su delimično ostali u senci najtežeg rukometaša na svetu, koji je pažnju medija privukao na sebe, ali igračima nastup na ovom takmičenju uopšte nije prijao.

Među onima koji su najviše pogođeni je reprezentacija Zelenortskih ostrva. Ova država je sebe već videla u drugoj fazi takmičenja, ali je morala da se povuče...

Možda će vas zanimati

Problemi su nastali zbog korona virusa koji je pogodio tim, pa je već posle jednog odigranog meča ceo tim spakovao kofere i napustio turnir. Sada tvrde da je to bilo nepravedno.

Jedan od najboljih igrača ovog tima, kapiten Leandro Semedo koji igra u Španiji, rekao je da IHF nikada ne bi dozvolio da se ovo desi nekoj velikoj reprezentaciji.

''Prema nama su se ponašali kao da smo životinje. Gledali su nas kao da smo hodajući virus. Da se to dogodilo Nemačkoj ili Španiji, IHF bi imao drugačiji tretman. Nisam doktor i ne znam koliko je test pouzdan, ali mnogo toga nije bilo u redu. Bili smo spremni za utakmicu protiv Urugvaja, pobedili bismo i otišli u drugi krug'', rekao je Leandro Semedo, rukometaš Zelenortskih ostrva.

On je istakao da su neki njegovi saigrači imali pozitivne, negativne, pa zatim opet pozitivne testove, a organizatora Svetskog prvenstva u Egiptu optužio je i za rasizam zbog eliminacije njegovog nacionalnog tima.

Podsećamo, reprezentacije SAD i Češće su odustale od turnira pre njegovog početka, dok su Danska i Norveška otvoreno negodovale zbog očajne organizacije turnira.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC