• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučaninu uručena Državna nagrada za sport BiH: Čeprkalo se nada još boljim rezultatima i otvorenim granicama

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bosanskohercegovački plivač i olimpijac Mihajlo Čeprkalo iz Banjaluke dobitnik je Državne nagrade za sport za 2020. godinu.

 Mihajlo Čeprkalo - uručena Državna nagrada za sport 2020. Izvor: FENA/Amer Kajmović

Tim povodom, u utorak je u organizaciji Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine u Sarajevu upriličena svečanost na kojoj je ovu prestižnu nagradu mladom i izuzetno uspješnom sportisti uručila ministrarka civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević.

Možda će vas zanimati

Uz čestitke laureatu, ministrica Gudeljević podsjetila je kako je polovinom decembra prošle godine imenovana komisija za dodjelu spomenute nagrade, a koja je izabrala najboljeg od najboljih.

"Od deset pristiglih prijava izabran je olimpijac Mihajlo Čeprkalo, čija je biografija zaista impresivna", rekla je Gudeljević, navodeći neke od uspjeha ovog 22-godišnjeg sportiste, uključujući zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju osvojene na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj 2016. godine, te četvrto mjesto na Evropskom olimpijskom festivalu za mlade 2015. godine, kao i 26. mjesto na Svjetskom prvenstvu iste godine, te 36. na Olimpijskim igrama 2016. godine, gdje je Čeprkalo bio najmlađi plivač na utrci na 1.500 metara kraul stilom.

Riječ je o sportisti koji je dosada osvojio više od 500 medalja i 30 pehara na međunarodnim takmičenjima i koji je trenutno rekorder Bosne i Hercegovine u 60 disciplina.

Gudeljević je izrazila očekivanje da će Čeprkalo, i pored brojnih problema s kojima se sportisti susreću, nastaviti nizati dobre rezultate.

Istovremeno, pozvala je sve koji su uključeni u donošenje odluka u oblasti sporta, da konačno pristupe sistemskom rješavanju finansiranja sportista, te tako ubrzaju razvoj sporta i osiguraju bolje uslove za sve sportiste i sportske radnike u Bosni i Hercegovini.

Čeprkalo je zahvalio za uručenu nagradu, te izrazio nadu da je priznanje opravdao dosadašnjim rezultatima.

On je istakao da će se u narednom periodu potruditi da osvoji još bolje rezultate i plasmane, kako na evropskom, tako i na svjetskom, ali i na olimpijskom nivou.

"Prethodna godina mi je, kao i svima, bila veoma teška i nezahvalna, ali sam uspio, uz pomoć Olimpijskog komiteta BiH i ostalih. Nadam se da će ova godina biti bolja i granice otvoriti, što je značajno i za nas plivače", rekao je Čeprkalo.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC