• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Olimpijskom muzeju u Sarajevu obilježena godišnjica Olimpijskih igara 1984.

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjećanja i na Evropskog zimskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) 2019. godine.

 U Olimpijskom muzeju u Sarajevu obilježena godišnjica Olimpijskih igara 1984. i EYOF 2019 Izvor: Anadolija/Grad Sarajevo

U Olimpijskom muzeju u Sarajevu sinoć je simbolično obilježena godišnjica Zimskih olimpijskih igara 1984. i Evropskog zimskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) 2019. godine.

Upravo je na jučerašnji dan prije dvije godine, na Olimpijskom stadinu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" otvoren EYOF. Na istom stadionu 8. februara prije 37 godina otvorene su ZOI '84, najveći sportski događaj koji se održao na tlu BiH.

MONDO U ANTALIJI

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka dan je proveo sa dječicom iz Srebrenice koja su imala priliku vidjeti stalnu postavku muzeja Olimpijade u obnovljenom Olimpijskom muzeju čiji dio krase i eksponati EYOF-a.

Osim toga, ugostio je i pojedince i predstavnike institucija koji su na najbolji način doprinijeli tome da se kroz sport i mladost promoviše bosanskohercegovačka prestolnica, njeni prirodni i turistički potencijali i što je najvažnije, da se dokaže kako olimpijski duh još uvijek živi u Sarajevu.

"Vaše učešće i angažman u velikom projektu koji je provodila aktuelna gradska administracija, od nemjerljivog su značaja. Međunarodna priznanja i čestitke iz cijelog svijeta potvrdile su da smo uradili dobar posao i da je sarajevski EYOF zaista prepoznat kao istorijski uspjeh", istakao je Skaka te izrazio uvjerenje da će se pravi efekti u tom smislu, osjetiti tek u godinama koje su pred nama.

(Anadolija)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC