• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je najveća senzacija Australijan opena: Ovo niko nije uradio 25 godina, nepoznati Rus hoće meč sa Novakom!

Autor Nebojša Marković

Zaista je teško opisati koliko je retka stvar ovo što je on uradio!

 On je najveća senzacija Australijan opena: Ovo niko nije uradio 25 godina, nepoznati Rus hoće meč sa Novakom! Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Očekivali smo zbog svih okolnosti da ovo bude nešto drugačiji Australijan open, ali Aslan Karacev ga je baš učinio posebnim.

Ruski kvalifikant plasirao se u četvrtfinale turnira kao kvalifikant i debitant na grend slem turnirima - i nema nameru da stane!

Aslan Karacev je u 4. kolu šokirao i Feliksa Ože-Alijasima i to nakon što je Kanađanin poveo 2:0 u setovima. Od tada je na terenu postojao samo neverovatni Karacev koji stiže do velikog preokreta - 3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4!

On je tako uradio nešto što niko nije čitavih 25 godina - postao je prvi debitant na grend slemu koji je odmah stigao do četvrtfinala još od Aleksa Raduleskua na Vimbldonu 1996. godine!

Koliko je neverovatan uspeh 114. igrača sveta govori i da će on od naredne nedelje biti bar među najboljih 70 na svetu po prvi put u karijeri, a postao je i prvi kvalifikant koji je stigao do četvrtfinala Australijan opena još od Gorana Ivaniševića daleke 1989. godine!

Karacev je već izbacio Dijega Švarcmana rutinski u tri seta, a sada je pokazao izvanredno visok nivo igre u poslednja tri seta protiv talentovanog Ože-Alijasima. Nije dozvoljavao Kanađaninu ni da pomisli na trijumf uprkos prva dva osvojena seta.

Do glavnog žreba nekog grend slem turnira Karacev je stigao tek iz 10. pokušaja, nakon devet ispadanja u kvalifikacijama. A sada ga, očigledno, nema nameru da stane.

Neka se spremi Grigor Dimitrov u četvrtfinalu, a ukoliko i tu napravi iznenađenje, u polufinalu ga čeka pobednik četvrtine žreba u kojoj su Novak Đoković, Miloš Raonić, Saša Zverev i Dušan Lajović.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC