• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel silan u Zavidovićima: Krivaja pregažena kao "plitak potok"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki Borac m:tel deklasirao je Krivaju u Zavidovićima u 17. kolu rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 RK Krivaja - RK Borac, 17. kolo Izvor: YouTube/Print Screen

Iako su pozivali na oprez uz maksimalno poštovanje protivnika, banjalučki rukometaši su zabilježili rutinsku i ubjedljivu pobjedu nad Krivajom u Zavidovićima!

Crveno-plavima je to bila 14. recka u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, nakon koje su zadržali lidersku poziciju na tabeli s obzirom da je bodove na gostovanju u Visokom osvojio i drugoplasirani ljubuški Izviđač. 

Možda će vas zanimati

KRIVAJA - BORAC m:tel 22:34 (12:19)

Poslije početnog ispitivanja snaga, pogotkom Vlade Draganića nakon kontranapada, crveno-plavi su poveli prvi put sa "plus dva" (2:4), međutim uzvratili su domaći rukometaši za izjednačenje koje je trajalo do 10. minuta (6:6).

Zahvaljujući Luki Periću, koji je u prvom poluvremenu postigao četiri gola, Banjalučani su ponovo stekli dva razlike (6:8), pa je trener Krivaje Adnan Đerzić pozvao tajm-aut u 14. minutu.

Međutim, domaćima minuta odmora nije urodila plodom jer je Borac m:tel prvi put stekao "plus četiri" u 18. minutu novim golovima Milana Dakića i Vlade Draganića (7:11).

Deset minuta prije odlaska na odmor, izabranici Veselina Vujovića su se odlijepili na šest pogodaka viška golovima Đorđa Ćelića, da bi se nakon toga Krivaja uspjela da vrati iz nokdauna i smanji rezultat na 9:13.

Reagovao je i Vujović minutom odmora, ali su domaći uspjeli da prepolove najveći minus od šest na samo tri pogotka u korist banjalučke ekipe.

Ipak, gosti iz Banjaluke su na krilima dobre igre u odbrani ponovo vratili razliku, a Savo Slavljuljica je potom sa dva pogotka odveo crveno-plave do najveće prednosti od sedam golova na 2.5 minuta prije kraja prvog dijela (10:17).

A "plus sedam" su zadržali do isteka posljednjeg minuta prvog dijela - 12:19.

Nakon pet minuta u nastavku, Borac m:tel se odlijepio na dvocifrenu razliku (13:23), čime je i definitivno riješio pitanje pobjednika u ovom meču iako je Krivaja uspjela da smanji na "minus sedam" u 42. minutu (17:24) golom iz osmog sedmerca, od kojih su realizovali do tada samo tri.

Izvor: YouTube/Print Screen

Ukupno, Zavidovićani su iz čak 10 penala ostvarili polovičan učinak.

Ostatak utakmice, crveno-plavi su rutinski održavali prednost i u nekoliko navrata imali ponovo dvocifrenu prednost, kao u 51. minutu pogotkom Miloša Nježića (18:29), da bi do kraja prednost porasla na 12 golova (22:34).

Rukometaši iz banjalučkog tabora ravnomjerno su rasporedili strijelce, pa je po četiri gola postiglo čak pet igrača: Luka Perić, Savo Slavuljica, Miloš Nježić, Aleksandar Miličević i Milan Dakić, dok je pogodak manje upisao Vlado Draganić.

Po dva puta mrežu ekipe iz Zavidovića tresli su Nikola Jeremić, Nemanja Vučićević, Đorđe Ćelić i Saša Puljizović.

U domaćoj ekipi izdvojili su se Haris Bašić i Sedžad Abdurahmanović, koji su postigli po pet golova.

Podsjetimo, u prvom dijelu sezone, Borac m:tel je pod komandom sadašnjeg pomoćnog trenera Mirka Mikića trijumfovao razlikom od 11 golova (35:24).

PREMIJER LIGA BiH - 17. kolo


Sloboda - Sloga (D) 28:24

Bosna - Izviđač 20:26

Derventa - Konjuh 29:40

Gračanica - Maglaj 40:18

Vogošća - Leotar 26:23

Krivaja - Borac m:tel 22:34

Nedjelja:

Slavija - Lokomotiva (13.00)

Iskra - Sloga (GV/U) (16.30)

TABELA: Borac m:tel 28, Izviđač 27, Sloga (D) 24, Gračanica 24, Konjuh 22, Sloboda 21, Vogošća 21, Krivaja 19, Leotar 17, Sloga (GV/U) (-1) 14, Maglaj 14, Iskra (-1) 12, Lokomotiva (-1) 11, Bosna 8, Derventa 2, Slavija (-1) 2*.

NAPOMENA: Slaviji su odlukom Saveza oduzeta dva boda zbog neodigravanja meča sa Leotarom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC