• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski rukometaši opet na okupu: Već su na Evropskom prvenstvu, pripreme su počele!

Autor Dragan Šutvić

Španac na klupi nacionalnog tima će nedjelju dana raditi sa proširenim timom Srbije.

 Rukomet Srbija EHF nedjelja pripreme Izvor: MN PRESS

Rukometaši Srbije su prijatno iznenadili na mečevima protiv Francuske i Grčke, a zato se sada svako njihovo okupljanje prati sa mnogo pažnje. Ovog puta neće biti utakmica, već samo priprema i uigravanja za naredne izazove.

Muška rukometna reprezentacija Srbije okupila se sinoć u centru FSS u Staroj Pazovi na startu EHF nedjelje.

Možda će vas zanimati

Rukometaši su u tri utakmice kvalifikacija u januaru protiv Francuske i Grčke već obezbijedili plasman na Evropsko prvenstvo 2022 u Mađarsku i Slovačku, pa će ova trenažna nedjelja selektoru Toniju Đeroni poslužiti da vidi neke nove igrače i isproba neke nove varijante.

''Imali smo odličnu akciju u januaru, a vjerujem da će tako biti i sada bez obzira što nema utakmica. Bez utakmica, biće ovo drugačija nedjelja, posvećena treningu. Nažalost, nemamo igrače iz Njemačke, ali napravili smo takav plan i program da idemo dalje sa našim aktivnostima. Provjerićemo nove igrače da vidimo šta mogu u ovom trenutku. Kada ih gledate u klubovima zapravo nemate potpunu sliku kako rade i treniraju, pa ćemo sada imati više vremena i to da vidimo'', rekao je selektor Toni Đerona za sajt Rukometnog saveza Srbije (RSS).

Kako kaže, radiće više individualno i u tandemima iz čega će se roditi neke nove ideje.

''Grupa je otvorena, to smo rekli od početka. Tako bi uvijek i svuda trebalo da bude. Svi srpski igrači moraju da znaju da ako dobro igraju u svojim klubovima imaju šansu da budu ovdje. Krenuli smo sa listom od 25-30 igrača, sada smo na 40, 45, razmišljamo o mnogima... Mislim da konkurencija i takmičenje između njih povećavaju kvalitet. Ako svi igrači budu razmišljali šta mogu da urade za nacionalni tim, onda će i rezultati biti bolji", kaže Đerona.

Golman Vladimir Cupara, jedan od najiskusnijih u ovom sastavu Srbije, srećan je zbog novog okupljanja.

''Sigurno je da će nam značiti ova nedjelja. Dosta ovih momaka će imati šansu da radi sa nama i upozna sistem Tonija Đerone. Dobro je što nemamo utakmicu u ovom trenutku, pogotovo za nas iz inostranstva koji igramo na više frontova i imamo jako gust raspored opterećen i brojnim otkazivanjima. Ova nedjelja će nam svakako prijati i da poradimo na planu tehnike i fizičke pripreme. Nevjerovatna stvar je šta smo uradili u januaru plasmanom na Evropsko prvenstvo. Ponosan sam na sve momke, stručni štab i Rukometni savez Srbije'', rekao je Cupara.

Reprezentacija će u Staroj Pazovi trenirati do subote.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC