• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajna partija "zmajeva": Ivica Obrvan debitovao pobjedom na klupi BiH za oživljavanje nade za plasman na EURO!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Bosne i Hercegovine savladali su Austriju rezultatom 27:21 (11:10) na debiju novog selektora Ivice Obrvana.

 Rukomet: BiH - Austrija Izvor: Anadolija/Elman Omic

Selektor BiH Ivica Obrvan danas je debitovao na klupi "zmajeva" u Bugojnu.

i to na fantastičan način!

Možda će vas zanimati

BiH - AUSTRIJA 27:21 (11:10)

Njegovi izabranici su upisali drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine i sačuvali nadu da se po mogu naći u završnici kontinentalnog šampionata u Mađarskoj i Slovačkoj .

"Zmajevi" su odlično ušli u utakmicu u Bugojnu i poveli sa 5:1, međutim, Austrijanci su uspjeli da se vrate serijom od 7:2 i da povedu sa "plus dva" (7:9), ali je BiH uzvratila istom mjerom i do odlaska na odmor, pogotkom Ibrahima Haseljića u posljednjim trenucima otišla na odmor u poluvremenu sa minimalnom prednošću- 11:10.

Banjalučanin Vladimir Vranješ je otvorio drugo poluvrijeme sa dva vezana gola sa linije šest metara, potom i izborio sedmerac, koji nije iskoristio Josip Perić. Odbranio je austrijski golman Golub Doknić i spriječio da se BiH odlijepi na tri razlike.

Ali, zahvaljujući odbranama Benjamina Burića, BiH je ipak uspjela da steknu pristojnu zalihu golova - "plus četiri" (18:14).

Austrija je potom prepolovila zaostatak na 15 minuta prije kraja, da bi se BiH vratila ponovo i otišla na pet razlike (23:18) nakon sjajne reakcije golmana Admira Ahmetaševića, koji je najprije skinuo penal Robertu Veberu, a potom i zicer nakon odbijene lopte.

To je podiglo "zmajeve" još više u psihološkom smislu pa je Nikola Prce svojim četvrtim golom odveo BiH na šest razlike, a Burić je nastavio sa odbranama (devet ukupno), da bi potom Dejan Malinović postigao gol za "plus sedam", nakon čega je bilo jasno da će bodovi ostati u Bugojnu.

Najefikasniji u taboru BiH bili su Josip Perić sa pet golova, dok su Vladimir Vranješ, Ibrahim Haseljić i Nikola Prce postigli po pogodak manje.

Kod Austrijanaca prva imena susreta u Bugojnu bili su Robert Veber sa šest, Sebastijan Frimel je postigao pet, a Lukas Huteček gol manje.

Selektor Obrvan u ovom odlučujućem susretu četvrtog kola kvalifikacija Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj nije mogao da računa na na ključne igrače Marka Panića i Ivana Karačića, kao ni na povrijeđene zamjene Nevena Stjepanovića i Dragana Pavlovića.

BiH nakon četiri utakmice ima četiri boda i zauzima drugo mjesto u grupi, po dva boda imaju Austrija i Estonija, dok je Njemačka vodeća s osam bodova iz četiri meča.

Parovi petog kola (29. april): BiH - Njemačka, Estonija - Austrija.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se od 13. do 30. januara 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj, plasiraće se svije prvoplasirane selekcije iz osam kvalifkacionih grupa i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Ranije su nastup na EURO 2022 osigurali domaćini i Španija i Hrvatska, kao aktuelni šampion i vicešampion Evrope.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC