• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obrvan na velikom ispitu: Debituje kao selektor, a "zmajevi" moraju da pobijede!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Rukometna reprezentacija BIH u Bugojnu dočekuje u Austriji u meču "biti ili ne biti" za plasman na Evropsko prvenstvo.

 Obrvan na velikom ispitu: Debituje kao selektor, a "zmajevi" moraju da pobijede! Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Rukometni "zmajevi" sa novim selektorom Ivicom Obrvanom igraju od 17 časova u Bugojnu protiv Austrije zaostalu utakmicu drugog kola grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Obrvan na svom debiju na klupi reprezentacije BIH mora da upiše pobjedu jer samo tako BIH može da zadrži šanse za drugo mjesto i direktan plasman na EURO, dok bi poraz vjerovatno značio i definitivan oproštaj jer bi zmajevi praktično ostali i bez šansi da budu među četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Možda će vas zanimati

 Podsjećamo, u grupi 2 prva je Njemačka sa osam bodova iz četiri odigrane utakmice, Austrija i BIH imaju po dva boda i utakmicu manje, dok Estonija ima dva boda iz četiri utakmice.

Iako Austrija ne važi za rukometnu velesilu riječ je o reprezentaciji koju je BiH savladala samo jednom u istoriji u takmičarskim utakmicama, i to davne 1997. godine u kvalifikacijama za EURO 1998. Ukupno su BiH i Austrija odigrali sedam zvaničnih utakmica. Austrijanci imaju pet pobjeda, dok su zabilježeni po jedan remi i već spomenuti trijumf bh. tima.

Uz neugodnog rivala Obrvan je pred okupljanje imao problema sa odzivom igrača, jer je zbog privatnih obaveza izostao jedan od najboljih bh. rukometaša Marko Panić.

Hrvatski trener na klupi BiH bio je zadovoljan onim što je vidio tokom nekoliko dana priprema za večerašnji duel, i što se tiče uslova za rad, ali i odnosom reprezentativaca prema obavezama.

“Privodimo kraju pripreme za jako važnu utakmicu sa Austrijom. Nadam se da će do utakmice sve leći na svoje mjesto, uz te sitne probleme i krupne sa određenim igračima koje imamo. Nadam se da ćemo biti dovoljno spremni, fokusirani i motivisani da zabilježimo pobjedu. Zadovoljan sam kako su igrači reagovali na moj rad. Skoncentrisani su. Prihvatili su neke sugestije. Na treninzima sve izvršavaju vrlo kvalitetno”, istakao je nedavno Obrvan.

Utakmica drugog kola grupe A kvalifikacija za EURO 2022 između BiH i Austrije igra se od 17 časova u Bugojnu.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se od 13. do 30. januara 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj, plasiraće se svije prvoplasirane selekcije iz osam kvalifkacionih grupa i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Ranije su nastup na EURO 2022 osigurali domaćini i Španija i Hrvatska, kao aktuelni šampion i vicešampion Evrope.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC