• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ona je čudo i plivaće za BiH: Sa 15 godina ide na Olimpijske igre, a otac joj je slavni golman! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Njen otac je otkrio koju državu će predstavljati djevojka koja je sve oduševila na nedavnom mitingu u Beogradu.

 lana-pudar-plivacica-15-godina-olimpijske-igre-norma-beograd-otac-velibor-pudar-srbin-hercegovina Izvor: MN Press/YouTube/FACE HD TV/Olympic Committee of Bosnia and Herzegovina/Printscreen

Ona je plivački talenat o kojem će se tek pričati, a već je sa 15 godina "zaludila" region!

Njeno ime je Lana Pudar i ona je u Beogradu na nedavnom mitingu isplivala A normu za Olimpijske igre u disciplini 100 metara delfin. Sada se svi pitaju - za koju će državu ona nastupati?

Možda će vas zanimati

Mlada plivačica iz Mostara je sve oduševila nastupom na bazenu "25. maj", kada je isplivala 100 metara delfin stilom za 57.37 sekundi i tako ostvarila A olimpijsku normu, potpuno šokiravši region.

Od tada se svi pitaju ko je Lana Pudar, a u zemljama regiona se svi pitaju i koju državu će ona predstavljati, imajući u vidu da joj je otac Srbin iz Hercegovine - nekadašnji fudbaler Velibor Pudar.

Lanin otac je davnih dana bio golman Veleža još u staroj Jugoslaviji, a svojevremeno je bio čuvar mreže i beogradskog Čukaričkog. On je po pitanju države koju će njegova ćerka predstavljati poslao poruku na društvenim mrežama.

"Molim vas da ne zamarate više s pitanjima pod kojom zastavom će Lana Pudar plivati, na ovo pitanje više ni Lana ni mi ne odgovaramo. Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju nosi u srcu", napisao je Velibor Pudar na Facebooku.

Velibor Pudar se nedavno požalio u medijima u Bosni i Hercegovini da ga u Fudbalskom savezu BiH ne biraju na pozicije, tvrdeći da sve funkcioniše po nacionalnom ključu - jer on nije Srbin iz Republike Srpske.

Lana Pudar isplivala A olimpijsku normu
Izvor: YouTube/Olympic Committee of Bosnia and Herzegovina

"Dosta vremena sam ćutao, još dok sam živio i radio u BiH. Bio sam predlagan, ali nikad nisam izabran zato što misle da nisam Srbin. Bosna i Hercegovina je moja zemlja, ja sam pravoslavac iz Hercegovine. Nismo birali gdje ćemo se roditi, malo mi je čudno. Ogorčen sam na sastav izbora", rekao je Pudar za "SportSport.ba" i dodao:

"Aplicirao sam prije nekih 15 godina kada je FS BiH raspisao konkurs za trenera golmana. Prijavio sam se, ali sam bio odbijen. Smatraju me Srbinom iz Federacije, nisam mogao da prođem. Nikad više nisam aplicirao", jasnio je poručio nekadašnji golman.

Iz Olimpijskog komiteta BiH su već stigle najave da će se Lani Pudar maksimalno pomoći u njenom daljem razvoju, pošto je već sa 15 godina uspjela da oduševi plivački svijet.

Lana Pudar: Plivaću za BiH
Izvor: YouTUbe/FACE HD TV

(mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC