• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podstrek Lani Pudar za dalji napredak od Vlade Federacije BiH: 9.500 KM za mostarsko čudo od djeteta!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović danas su, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, primili mladu plivačicu Lanu Pudar, koja je proteklih dana ostvarila izuzetan rezultat plasiravši se na Olimpijske igre.

 Lana Pudar od Federacije BiH dobila podstrek od 9.500 KM Izvor: FENA/Mario Obrdalj

Ova mostarska plivačica je isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara delfin i postigla najbolji rezultat u istoriji bh. plivanja, te će BiH predstavljati na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Možda će vas zanimati

"Čestitam Lani na ostvarenim rezultatima i izuzetnom uspjehu. Siguran sam da će njen ogroman potencijal, rad i trud u budućnosti donijeti još dobrih rezultata i medalja", rekao je premijer Novalić, te naglasio da je stvaranje uslova za njene treninge i pripreme za predstojeća takmičenja obaveza svih.

Dujmović je naglasila da će Federalno ministarstvo kulture i sporta, u skladu s federalnom uredbom o dodjeli nagrada u oblasti sporta, osigurati i finansijske nagrade, odnosno iznos od 9.500 KM za ispunjenje olimpijske norme i oboren državni rekord u seniorskoj konkurenciji.

"Iskrene čestitke Lani za postignut svjetski uspjeh, njenim roditeljima i trenerima. Ispuniti olimpijsku normu je zaista veliko i za one koji imaju sve moguće kapacitete na raspolaganju za treniranje", rekla je Dujmović.

Trener Damir Đedović je kazao da je Lana napravila drugi najbolji rezultat na svijetu u ovoj godini u seniorskoj konkurenciji. Upoznao je članove Federalne vlade o planu i programu priprema za predstojeća takmičenja, kao i da je petnaestogodišnja Lana Pudar trenutno jedna od najmlađih učesnica na OI u Tokiju.

Uz čestitke i prigodne poklone, kao i navedenu finansijsku pomoć, poručeno je da ovo nije konačna podrška koju će Vlada Federacije BiH osigurati za ovu mladu perspektivnu plivačicu, te njene uslove i pripreme za takmičenja.

Prijemu su prisustvovali i Lanin otac Velibor Pudar, te trener i predsjednik Kluba vodenih sportova "Orka" Damir Đedović, saopšteno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću, a prenijela agencija "Fena".

KANTON SARAJEVO TAKOĐE UZ LANU

Kanton Sarajevo podržaće trenažni proces i pripreme bosanskohercegovačke plivačice Lane Pudar koju u julu očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju - istakao je predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, koji je danas zajedno sa ministrom kulture i sporta Samirom Avdićem, ugostio 15-godišnju Mostarku, njenog oca Velibora Pudara i trenera Damira Đedovića.

Ministar Avdić podsjetio je da je resorno ministarstvo u budžetu izdvojilo 500.000 KM za olimpijski program, što potvrđuje da se unaprijed razmišljalo o ovakvim stvarima.

"Zadovoljstvo nam je što smo imali priliku da ugostimo našu Lanu. Ostvarila je sjajan rezultat i sa naše strane ćemo učiniti sve da što spremnija dočeka nastup na Olimpijskim igrama", rekao je Avdić.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC