• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet je udario na Federera i ATP, neće da ćuti: U ponedjeljak će prestići legendu, ali nepravda ga i dalje boli!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nijemac ponovo "pecnuo" ATP i sve one koji donose odluke...

 Opet je udario na Federera i ATP, neće da ćuti: U ponedjeljak će prestići legendu Izvor: Profimeda/MN Press

Nastavlja se polemika koju je započeo Aleksander Zverev!

Nijemac je prije desetak dana udario na aktuelni ATP sistem bodovanja i činjenicu da je nevjerovatno da je Rodžer Federer bolje rangiran od njega, a sada je sve dobilo novu epizodu.

Možda će vas zanimati

Zverev je nedavno podigao mnogo prašine izjavom da nije u redu da on i dalje bude rangiran iza Federera, igrača koji 13 mjeseci nije odigrao nijedan teniski meč, uprkos činjenici da je Nijemac osvajao titule i čak stigao do finala grend slema na US openu.

Sada je njemački teniser osvojio i ATP turnir u Akapulku, ali je zbog novog načina računanja ATP liste u vrijeme pandemije korona virusa i dalje iza Švajcarca.

"Znam šta bih mijenjao, ali izgleda da uopšte nije važno jer nisam ja taj koji odlučuje. ATP ili ko god je nadležan za to uopšte ne zanima šta ja mislim o svemu, da budem iskren. Bez da se iko uvrijedi, ali mislim da ima igrača koje tamo slušaju više, možda zato što su veći šampioni i zaslužuju da se njihov glas čuje više", rekao je Zverev.

Njemački teniser je imao podršku Andreja Rubljova, igrača koji je jedini sa Novakom Đokovićem u prošloj sezoni imao 41 pobjedu.

"Mogu i ja vas novinare da pitam, da li mislite da bi trebalo da budem sedmi s obzirom na to kako sam nedavno igrao? Zar ne mislite da bi trebalo da se pomjerim makar mjesto unaprijed? Jedno, dva, tri? Valjda bi trebalo da ima nekog pomjeranja inače kakva korist od svega. Teško je bilo koga sada preći na listi", poručio je Zverev.

ATP je skoro pa zamrznuo rangiranja igrača, pa tako Federer uprkos samo dva odigrana meča od kraja januara 2020. godine i dalje uspijeva da bude visoko rangiran, na šestoj poziciji.

Zverev je trenutno 7. teniser svijeta, ali je zanimljivo da će od narednog ponedjeljka prestići Federera, kojem će biti obrisano 500 poena sa turnira u Majamiju na kojem neće učestvovati ove godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC