• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanac ima plan kako da "sruši" Novaka! Pecnuo ATP, pomenuo i Nadala, a navija za mlađu generaciju

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Smeta mu "velika trojka"

 novak-djokovic-rafael-nadal-kritika-atp-greg-rusedski Izvor: Profimedia

Nova teniska imena počela su sve više da prete istorijskoj ekipi koju čine Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Možda će vas zanimati

Srpski teniser i dalje je na tronu, ali je mladi Rus Danil Medvedev Španca "skinuo" sa drugog mesta ATP liste, dok je grčki teniser Stefanos Cicipas pomerio Federera sa pete pozicije.

 Ipak, teniski stručnjaci znaju da sa "velikom trojkom" nikad nije kraj mukama, pa se tako javio Britanac Greg Rusedski, nekadašnji četvrti reket sveta i poručio ATP-u da pomogne mlađim igračima.

Rusedski je za "Amazon Prajm" naveo da smatra da bi trebalo da se promeni brzina podloga jer će to po njegovoj proceni biti veliki korak za novu ekipu talentovanih tenisera.

Britanac veruje da su Novak i Rafa imali prednost zbog usporavanja određenih podloga i da zbog toga mlađa generacija nema priliku da ih skloni sa trona.

"Mislim da je problem u tome što imate u jednoj eri trojicu najboljih svih vremena. Dok ne promene brzine podloga, to ne može da se promeni. Podloge su srednje brzine, do srednje sporih. To je velikoj trojci dalo veliku prednost jer na svakom turniru na kom se pojave ne moraju previše da se prilagođavaju", objasnio je Rusedski.

Organizatori u Dubaiju su ubrzali podlogu, a kao pobednik sa turnira izašao je ruski teniser Aslan Karacev, Britanac ima samo jednu ideju zašto.

"Pogledajte Dubai prošle nedelje. Pobedio je Aslan Karacev. Bilo je mnogo iznenađenja u žrebu jer ste imali brzu podlogu i brze loptice. Dakle, potrebno nam je više varijacija", rekao je bivši broj četiri pa se osvrnuo i na Novakove i Rafine titule u Australiji i Parizu.

"Razlika sada za ove igrače dolazeće generacije je što ne moraju da iz meča u meč pobede Rodžera, Rafu i Novaka da bi uzeli slem. Sve su bliži tome, ali problem je što je Australijan open oduvek bio Novakov turnir. Pobedio je devet puta. Rolan Garos, možete da napišete već sad ček Rafaelu Nadalu. Nijedan igrač ga neće osvojiti 13 puta. Ali Rubljov, Cicipas, Medvedev, oni kucaju na vrata", zaključio je Rusedski, koji očigledno svom snagom navija za novu talentovanu ekipu.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC