• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović pred gostovanje u Vogošći: Oni mogu svakog da pobijede u Premijer ligi BiH, ali Borcu m:tel su bodovi neophodni!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuju u sarajevskom predgrađu.

 RK Vogošća - RK Borac, najava, 21. kolo, Veselin Vujović Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Protivnik u nedjelju (16.30) je ekipa Vogošće, koja je u posljednje četiri utakmice upisala tri pobjede, a i u porazu od Izviđača je pokazala da je ozbiljan rival, koji je pošteno namučio favorizovane "skaute" iz Ljubuškog.

Možda će vas zanimati

"Iako je prvobitno planirano da se meč igra sutra, danas (petak) smo dobili obavještenje da se utakmica igra u nedjelju s početkom u 16.30. Malo nam je to poremetilo planove, mala nezgoda, ali taman posla da nam to predstavlja problem", rekao je trener crveno-plavih rukometaša Veselin Vujović za naš portal.

Prema njegovom mišljenju, Vogošća ima odličan i iskusan tim, koji svakog može da pobijedi u šampionatu BiH.

"Jako dobro su odigrali protiv Izviđača kod kuće, izgubili na jednu loptu, potom su vezali dvije gostujuće pobjede (jednu protiv Sloge u Gornjem Vakufu/Uskoplju, a drugu protiv Leotara u Trebinju u Kupu BiH), pa na krilima ta dva dobra rezultata nas dočekuju. U pitanju je jedan težak teren, imaju dobru i iskusnu ekipu, koja može da pobijedi bilo kog u Premijer ligi BiH. Ali, nama su ti bodovi neophodni, mislim da moja ekipa ulazi u dobru formu, pa očekujem dobar rukomet. Takođe vjerujem da će sve biti fer i korektno, a vidjećemo kakav će biti krajnji rezultat", dodao je strateg Banjalučana.

Vujović je međutim odbacio ideju da će odluka o tituli šampiona da padne u Ljubuškom, gdje će gostovati Borac m:tel do kraja sezone, jer ima još dosta utakmica prije duela sa "skautima" u kojoj se mogu prosuti unaprijed upisani bodovi.

"Oni imaju još teških gostovanja - u Doboju, pa Trebinju, ima još terena gdje se mogu izgubiti bodovi. Osim toga, danas ne postoji domaći ili gostujući teren jer nema publike. Svuda je praktično neutralno i u pravilu pobjeđuje bolja ekipa. Čini se da će meč sa Izviđačem biti presudan, mi moramo prvo da odradimo ovo što treba, da riješimo zadatke koji su pred nama do tog susreta u Ljubuškom, a onda ćemo kad dođe vrijeme razmišljati o 'skautima'", dodao je legendarni Vuja prije današnjeg žrijeba Kupa BiH, koji je Banjalučanima u četvrtfinalu suprotstavio upravo Izviđač.

U Borcu m:tel pred put u sarajevsko predgrađe na sreću nema problema sa korona virusom, ali ima sa nekim sitnim povredama rukometaša.

"Većina igrača, gotovo svi su preležali koronu u prvom 'piku', kako kažu stručnjaci epidemiolozi. Mi se redovno testiramo, poštujemo sve epidemiološke mjere koje su propisane i vodimo računa o svemu. Srećom, nemamo problema, a imamo manjih povreda. Milan Dakić je dobio ozbiljan udarac u palac desne ruke, koji mu je otekao. Trenira smanjenim intenzitetom pod bolovima, ali nadam se da će biti spreman za nedjelju i koliko-toliko nam pomoći. Imamo i one koji su već duže vrijeme povrijeđeni, ali da ne pričamo o Marku Lukiću i Bojanu Ljubišiću...Nikola Jeremić ima povredu prepona, pokušavaju da to saniraju da ne bude operativni tretman. Ali, ne žalimo se, to nam je što nam je", zaključio je Vujović.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

PAROVI 21. KOLO

Subota
Gračanica - Sloga
Maglaj - Lokomotiva Brčko
Slavija - Sloga Doboj 0:10
Leotar - Konjuh

Nedjelja
Bosna Visoko - Sloboda
Derventa - Izviđač
Iskra - Krivaja
Vogošća - Borac m:tel

TABELA: Borac m:tel 34, Izviđač 33, Sloga (D) 32, Gračanica 26, Sloboda 26, Vogošća 25, Konjuh 25, Leotar 23, Sloga (GV/U) 20, Krivaja 19, Maglaj 16, Lokomotiva 15, Iskra 12, Bosna 8, Derventa 2, Slavija 2.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC