• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne brinem za Nadala, možda i nije loše što sam izgubio: Đoković furiozan u Beogradu, ali i dalje se priča o Monte Karlu!

Autor Dragan Šutvić

Pojedine novinare je i dalje zanimao poraz na prošlonedjeljnom mastersu, ali i Đoković je imao zanimljiv odgovor na to pitanje.

 novak-djokovic-serbia-open-pobeda-beograd-poraz-nadal-evans-monte-karlo-mozda-nije-lose-izgubio Izvor: MN PRESS

Za prvi meč, i više nego odlično!

Novak Đoković savladao je Sunvu Kvona u 2. kolu Serbia opena i tako zauzeo mjesto u četvrtfinalu gdje će ga sačekati sunarodnik Miomir Kecmanović.

Možda će vas zanimati

Đoković je tenisera iz Južne Koreje savladao rezultatom 6:1, 6:3, a poslije meča je istakao da je bio vrlo zadovoljan svojom igrom.

"Mislim da sam igrao dobro od početka, osim tog servis gema koji sam izgubio u drugom setu igrao sam bez greške. Osjećao sam se odlično, igrajući na terenu na kom često treniram, koji koristim za bazu kad god sam u Beogradu. Čudan je osjećaj da nije pun stadion, ali lijepo je vidjeti moju porodicu i meni najbliže ljude. Njima je bilo dozvoljeno da dođu, bilo je par stotina ljudi kojima je dozvoljeno. Atmosfera je bila intimna, ali i inspirišuća za mene", počeo je Đoković.

On je još jednom napomenuo da je posebno što se ovaj turnir igra u Beogradu.

"Poseban je osjećaj da mogu da spavam kod kuće, da vidim meni poznata lica, svih onih koji su me pratili i gledali kako odrastam. Mnoge od njih koji su bili tamo me znaju više od 20 godina i oni su mi bili ekstra motivacija."

Đoković i Nadal su prethodne nedjelje iznenadili ranim porazima na mastersu u Monte Karlu, a pojedine novinare je zanimalo šta se to tačno desilo da dva takva favorita tako podbace.

"Vidite, mi smo vjerovatno ubijedili mnoge da možemo da igramo najbolji tenis svake nedjelje tokom čitavih naših karijera. Ali to nije moguće i stvari su jednostavne. Nekada igramo slabije i to je to. Nova generacija igrača dolazi, mi moramo da se adaptiramo i kako da igramo bolje protiv igrača koji nas izazivaju. Nisam previše zabrinut, pogotovo kad je u pitanju Rafa na šljaci. Neće jedan ili dva meča sve promijeniti kako gledamo na njega. Nije poželjno, ali ako sam mogao da biram kad bi se poraz desio, onda bolje da izgubim na početku sezone na šljaci", kaže Đoković i dodatno objašnjava.

"Možda me je to malo protreslo i pokazalo mi šta treba da unapredim. Već sam zaboravio na meč sa Evansom, činjenica je da sam tad odigrao dosta slabije, ali raduje me kako sam danas igrao. Protiv Miomira nikad nisam igrao u zvaničnom meču. Igra dobro, ovo je njegova omiljena podloga."

Na kraju se Đoković dotakao i nedavne vijesti da je u Crnoj Gori po njemu nazvana novootkrivena i rijetka vrsta puža.

"Čuo sam za to. Počastvovan sam. Nasmijala me je ta vijest, ne znam koliko je baš simbolično jer sam se uvijek u životu trudio da budem brz i na terenu i van njega. Možda je to poruka za mene da malo usporim nekad i balansiram neke stvari. Hvala ljudima iz Crne Gore, možda već ovo ljeto budem imao prilike da vidim tu posebnu vrstu puža", rekao je raspoloženi Đoković.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC