• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinko Umičević na čelu Rukometnog saveza BiH: Prinuđen sam da preuzmem tu ulogu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević biće u narednom periodu i prvi čovjek bh. rukometa.

 marinko umičević na čelu rsbih Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Umičević je ranije tražio da funkciju preuzme neko drugi iz RS RS, međutim, kako se to nije dogodilo, ostaće i predsjednik Rukometnog saveza BiH.

Možda će vas zanimati

"Protiv svoje volje, ipak sam odlučio da se prihvatim dužnosti predsjednika Rukometnog saveza BiH. Iako sam ranije isticao kako neću više obavljati ovu funkciju, a kao jedan od razloga jeste moje narušeno zdravlje, te sam zbog toga predlagao da neko od preostala tri člana Upravnog odbora RS BiH iz Republike Srpske preuzme ovu obavezu (Vojislav Rađa, Vlado Šegrt ili Aleksandar Miljuš). Međutim, pošto niko od njih nije bio spreman da se prihvati ove funkcije, iz tog razloga sam bio prinuđen da ponovo preuzmem ulogu prvog čovjeka rukometnog sportana nivou BiH", navedeno je u saopštenju predsjednika RS RS.

Prema saopštenju, koje je potpisao Umičević, svjestan je da ga očekuje mnogo posla u periodu koji dolazi.

"Jedan od prioritetnih zadataka biće rješavanje spora sa Poreskom upravm FBiH i nadam se da ćemo konačno dobiti ID broj. Nadam se da će i muška „A“ reprezentacija uspjeti da izbori plasman na Evropsko prvenstvo. Želim istaći kako sam bio i pokretač rada ženske „A“ reprezentacije BiH, te nas i na ovom planu čeka dosta posla. Iskreno vjerujem kako ćemo naići na razumijevanje i kod sponzora bez kojih ćemo teško sprovesti sve planirane aktivnosti.Na kraju želio bih da se zahvalim ljudima iz Olimpijskog komiteta BiH koji su nam uvijek bili na raspolaganju i u najtežim trenucima bili su uz Rukometni savez BiH".

"ŠKOLE I UGOSTITELJSKI OBJEKTI MOGU, RUKOMET NE MOŽE"

Rukometni savez Republike Srpske se u drugom saopštenju osvrnuo i na odluke Kriznog štaba, koji prenosimo u cjelosti.

"Razočarani smo odlukom Kriznog štaba koji i ovaj put nije dozvolio da se igraju utakmice u sportskim dvoranama. Rukometni savez Republike Srpske već dvije godine ne uspijeva da organizuje završnice u Omladinskim ligama u kojima učestvuje preko 800 djevojčica i dječaka iz cijele Republike Srpske, a koja čak trenutno ne mogu ni da treniraju.

Nažalost nemamo otvorenih sportskih terena ili tartan staza na kojima bi naša djeca mogla da nesmetano i bezbijedno treniraju i da redovno igraju svoje utakmice. Ovim načinom se ide prema gašenju, kako rukomentih isto tako i drugih dvoranskih sportova. Uz svo dužno poštovanje, nije nam jasno da je dozvoljen rad škola i ugostiteljskih objekata, a da nisu dozvolili rad sportista koji trenažni proces obavljaju u dvoranama ili školskim salama.

Mnoga djeca su prestala da se bave rukometom, isključivo iz razloga što ne mogu datreniraju i da se nesmetano takmiče. Nadamo se da će krizni štab i relevantne osobe da uvaže ovaj naš vapaj, jer je rukometni sport na izdisaju", navedeno je u saopštenju koje je potpisao Marinko Umičević.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

muke nase

nazalost

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC