• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Austrija pobijedila u Estoniji, odluka o putniku na EURO pada u Gracu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Zmajevima" će u posljednjem kolu biti dovoljan jedan bod, a moguće da izbori nastup i kao najbolja trećeplasirana selekcija.

 rukomet: estonija - austrija 27:31 Izvor: Anadolija/Elman Omic

Nakon pobjede nad Bosnom i Hercegovinom u martu, rukometaši Estonije su imali sudbinu u rukama na svom terenu protiv Austrije - ali baltički tim je u četvrtak poražen je u ključnom dvoboju.

Možda će vas zanimati

Austrija, sada s četiri boda, pobrinula se da još uvijek bude u igri za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine, nakon što BiH nije uspjela da osvoji ni bod protiv Njemačke, a jedan od ključeva vrijedne pobjede bio je povratak Lukasa Hutečeka nakon povrede.

Estonija - Austrija 27:31 (13:18)

Estonac Marius Aleksejev očito je pobijedio u vratarskom dvoboju s 12 obrana (40,5 posto) u usporedbi s 11 austrijskih vratara
Estonac Karl Tum bio je najbolji strijelac s devet golova, dok je Robert Veber sedam puta pogodio mrežu Austrijanaca. Lukas Huteček šest puta je pogodio za goste, samo pet sedmica nakon preloma prsta, a takođe, šest golova postigao je i Janko Božović.

Odluka o putniku na završni turnir u Mađarskoj i Slovačkoj, pašće 2. maja u Gracu, gdje će Austrijancima gostovati izabranici Ivice Obrvana.

Samo pobjeda će voditi Austriju na EURO, a "zmajevima" će biti dovoljan i bod s obzirom da je BiH u prethodnoj utakmici sa Austrijom slavila sa šest razlike (27:21).

BiH dosad nije nikada izborila plasman na EP, dok je Austrija četiri puta igrala u samoj završnici kontinentalne smotre - u 2010. i 2020. godini bili su domaćini, a 2014. i 2018. su izborili nastup u kvalifikacijama.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se od 13. do 30. januara 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj, plasiraće se dvije prvoplasirane selekcije iz osam kvalifikacionih grupa i četiri najbolje trećeplasirane. Ranije su nastup na EURO 2022. osigurali domaćini te Španija i Hrvatska, kao aktuelni šampion i vicešampion Evrope.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC