• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kad imate takvu odbranu i takvog golmana, sve je puno lakše": Ivica Obrvan poslije debija na klupi "zmajeva"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ivica Obrvan imao je danas sjajan debi na klupi rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je savladala Austriju rezultatom 27:21 (11:10).

 BiH - Austrija 27:21, izjava Ivica Obrvan Izvor: Anadolija/Elman Omic

Trijumfom je bh. tim ostao u igri za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine, a selektor Obrvan je pohvalio sve igrače i čestitao im na požrtvovanosti.

Možda će vas zanimati

"Ono što je najvažnije je da smo pobijedili utakmicu, jer nam je to bio veliki cilj da bi u preostale dvije utakmice tražili šansu za plasmana na Evropsko prvenstvo. Pohvalio bih sve igrače i stvarno im čestitao od srca na požrtvovanosti i ovu sedmicu cijelu što su trenirali. Mislim da smo odigrali fenomenalnu odbranu i kada imate takvu odbranu i ovakvog golmana iza njih, koji brani na ovom nivou, onda je sve puno lakše. Možda nije bilo tečno, možda nije bilo najbolje u napadu, ali to se desilo zbog važnosti utakmice i nekih prinudnih rotacija na desnoj strani. Međutim, u drugom poluvremenu smo čitavo vrijeme kontrolisali utakmicu, držali prednost i na kraju zasluženo pobijedili", izjavio je Obrvan za BHRT, a prenijela agencija "Anadolija".

Selektor bh. tima posebno ističe da je u drugom dijelu bilo vidljivo da je igračima malo pao teret te da su zbog toga izgledali mnogo bolje u napadu.

"Može se reći da smo bili raznovrsniji, da nas je malo poslužio i šut iz vana od nekih igrača, koji su do sada možda imali manju minutažu, manju rotaciju, kao što je Mirko Herceg, koji je odigrao prvi dio utakmice u grču, poslije se oslobodio. Kada je napad profunkcionisao bolje nego u prvom poluvremenu napravili smo razliku koju smo kontrolisali do samog kraja utakmice", zadovoljan je Obrvan.

Dodao je da je za njegovu prvu utakmicu na klupi, posebno onim što je prikazano u drugom poluvremenu, izuzetno zadovoljan. Selektor bh. tim je naglasio i da ga jako raduje što je u duelu sa Austrijancima dobio potvrdu da uz Benjamina Burića, ima još jednog sjajnog golmana Admira Ahmetaševića koji je u veoma važnom trenutku utakmice obranio sedmerac i zicer rivalu.

Pred Obrvanom i njegovim izabranicima krajem aprila je novi veliki izazov na putu do EURO 2022, a to je selekcija Njemačke, koja će gostovati u Bugojnu kao siguran učesnik Evropskog prvenstva.

"Odmah ću vam reći da odlučno odbijam bilo kakvu pomisao da je nekakva naša šansa ako oni dođu sa drugom ili trećom postavom, jer oni imaju bezbroj igrača što su pokazali na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Mi ćemo se maksimalno fokusirati najprije na Njemačku, pa onda na Austriju. Šta napravimo protiv Njemačke to će biti bonus, a ne možemo sigurno računati na to da će oni biti opušteni, igraće lagano, pa ćemo mi pobijediti. Toga sigurno kod njih nema", zaključio je Obrvan.

Poredak grupe 2: Njemačka 8 bodova, BiH 4, Estonija 2, Austrija 2.

Parovi petog kola (29. april): BiH - Njemačka, Estonija - Austrija.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se od 13. do 30. januara 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj, plasiraće se svije prvoplasirane selekcije iz osam kvalifkacionih grupa i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Ranije su nastup na EURO 2022 osigurali domaćini i Španija i Hrvatska, kao aktuelni šampion i vicešampion Evrope.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC