• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U subotu i nedjelju 13. "Banja Luka Open": Olimpov miting jedna od posljednjih šansi za OI u Tokiju!

Autor Dragan Šutvić

Što bolji rezultat tražiće i banjalučki plivač Nikola Bjelajac, u disciplinama 50 i 100 metara slobodno

 banjaluka plivački klub olimp banja luka open 2021 Izvor: MONDO

Plivački klub Olimp će predstojećeg vikenda biti domaćin trinaestog po redu mitinga "Banja Luka Open", koji će biti kvalifikacioni kako za predstojeće Olimpijske igre, tako i za Svjetsko prvenstvo koje se sljedeće godine održava u Fukuoki.

Na takmičenju će učestvovati 472 takmičara iz 44 kluba koji dolaze iz sedam država, najavio je predsjednik banjalučkog plivačkog kluba Mladen Čeko.

Možda će vas zanimati

"Imamo manje učesnika nego ranije, ali će miting ipak biti veoma kvalitetan. Dosta je država iz regiona, 44 kluba, plivači već polako pristižu tokom cijele sedmice. Tu je i Emir Muratović, kojeg, zbog prilagođavanja na naše vrijeme, nismo željeli da maltretiramo da prisustvuje pres-konferenciji kako bi bio što spremniji za sutra. U suštini, sav smisao ovoga je da obezbijedimo što bolje uslove za plivače koji će dolaziti kako bi pokušali da izbore normu za Olimpijske igre. Već polako privodimo kraju sve što se tiče organizacionih stvari, uslovi su dobri. Povoljnija epidemiološka situacija nam ide u prilog, malo smo rasterećeniji, tako da se nadamo da će sve proteći u najboljem redu kao do sada. Ove godine, zbog uslova kakvi jesu, plivači koji su već izborili olimpijsku normu i na putu za Tokio maksimalno gledaju da izbjegnu neke rizike, da ne bi došlo do zaraze što bi ih, u neku ruku, smaklo sa puta. Plivači koji su ispunili norme neće nastupiti u Banjaluci, međutim za ostale svaka trka mnogo znači, nije bilo mnogo takmičenja jer je specifična godina", najavio je Čeko, uz napomenu da će, zbog specifičnosti takmičenja i situacije, samo jedan mali dio tribina biti rezervisan za gledaoce.

Jedan od učesnika biće Nikola Bjelajac, koji će se takmičiti u disciplinama 50 i 100 metara slobodno.

"Plivački klub Olimp organizuje ovaj miting na nivou, reći ćemo, prvenstva Evrope, gdje dolaze i finalisti evropskih prvenstava. Biće tu takmičari iz Srbije koji su plivali štafetu koji će pokušati da izbore olimpijsku normu, dolaze i plivači iz Slovenije koji su takođe bili finalisti na prvenstvu Evrope i oborili državni rekord. Definitivno, biće mnogo trkanja, biće jako zanimljivo i mislim da će akcenat biti na trkanju, a ne generalno na samim rezultatima."

Što se tiče očekivanja...

"Obzirom da discipline 50 i 100 metara slobodno plivamo svi koji su bili na Evropskom prvenstvu, a Mladen je spomenuo i da je došao Emir Muratović, prvo mjesto bi bilo idealno! Olimpijske igre su, u ovom momentu, realno daleko, obzirom da je norma 22.08. Ove godine nisam plivao ispod 23 sekunde", naveo je banjalučki plivač.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC