• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok iz Pariza - povukla se grend slem šampionka! Nije tenis, problem je nešto drugo!

Autor Tamara Ranković

Druga teniserka sveta napušta Pariz!

 naomi-osaka-rolan-garos-povlacenje Izvor: Profimedia

Najpre je odbila da govori za medije, a sada je saopštila šokantnu odluku!

Možda će vas zanimati

Druga teniserka sveta Naomi Osaka povukla se sa Rolan Garosa, a tu odluku je obrazložila na svom Tviteru.

Kao razlog je navela da mediji nemaju razumevanja za mentalno zdravlje sportista, a povodom te teme se kasnije oglasila i njena sestra koja je objasila da se Naomi konstantno suočava sa komentarima da je loša na šljaci.

Osaka je ostala dosledna odluci da ne govori sa novinarima, čak i po cenu da napusti turnir. Ukratko, napravila je sebi haos i u njemu samu sebe lišila borbe za titulu koja joj fali.

"Hej svi. Ovo nije situacija kakvu sam bilo kada zamislila ili poželela kada sam objavila poruku pre nekoliko dana. Mislim da je najbolja stvar za turnir, za druge igračice i za moju dobrobit da se povučem, tako da svi mogu da se opet fokusiraju na tenis u Parizu", počela je saopštenje Japanka.

"Nikad nisam htela da budem smetnja i prihvatam da vreme za moju objavu nije bilo idealno, kao i da je moja poruka mogla da bude jasnija. Još važnije je da nikad ne bih relativizovala mentalno zdravlje, niti bih koristila taj termin površno. Istina je da sam patila od napada depresije od 2018. godine i imala sam zaista težak period dok sam se suočavala sa tim. Svi koji me poznaju znaju da sam introvertna i svako ko me je video na turnirima primetio je da često nosim slušalice, koje mi pomažu u borbi protiv društvene anksioznosti", objašnja Osaka.

"Kroz tenisku karijeru, mediji su uvek bili prijatni prema meni (i hoću da se izvinim, pre svega super novinarima koje sam možda povredila). Nisam neko ko se oseća komotno dok javno priča i imam velike nalete anksioznosti pre nego što pričam za svetske medije. Zaista se iznerviram i stresno mi je da uvek pronalazim najbolje odgovore", iskrena je bila grend slem šampionka.

Izvor: Tanjug/AP/Cristophe Ena

 "Zbog svega toga, u Parizu sam se osetila ranjivo i anksiozno i pomislila sam da je bolje da probam da brinem o sebi i da preskočim konferencije za novinare. Objavila sam to preventivno, jer smatram da su pravila dotrajala u nekim delovima i htela sam da to istaknem. Pisala sam privatno organizatorima turnira i rekla da bih bila više nego srećna da posle turnira pričala sa njima, jer su grend slemovi veoma intenzivni", nastavila je Naomi.

"Sada ću provesti neko vreme van terena, ali kada dođe vreme zaista želim da razgovaram sa Turom, da bismo pokušali da popravimo stvar za igrače, novinare i navijače. U svakom slučaju, nadam se da ste svi dobro i da ste bezbedno. Volim vas i vidimo se kada se vidimo", zaključila je druga teniserka sveta koju nećemo gledati u Parizu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC