• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za**bala sam! Prijete joj na Rolan Garosu, sestra napravila još veći problem: Pisala, brisala - bolje da je ćutala!

Autor Dragan Šutvić

Obrisala je poruku, ali bilo je kasno...

 naomi-osaka-mediji-sestra-rolan-garos-kazna Izvor: Profimedia/Rob Prange/Spain DPPI/DPPI/LiveMedia

Poznata japanska teniserka Naomi Osaka (23) došla je prošle nedjelje u Pariz, na Rolan Garos, sa već donesenom odlukom da ne govori za medije dok traje turnir.

"Često sam osjetila da ljudi nemaju obzira prema mentalnom zdravlju sportista, to sam često osjetila na konferencijama za novinare. Tamo nas pitaju pitanja koja mi stvore sumnju i neću da se izlažem osobama koje sumnjaju u mene", obrazložila je ona uoči turnira.

Možda će vas zanimati

Osaka, osvajačica četiri grend slem titule, ostala je dosljedna toj odluci i u nedjelju, kada je pobijedila Rumunku Patriciju Mariju Tig, a onda otišla pravo u svlačionicu.

Organizatori Rolan Garosa su je kaznili sa 15.000 dolara i najavili da bi mogla da bude izbačena sa turnira, kao i sa narednih grend slemova. A, onda se javila njena sestra da je brani i izazvala još više kritika prema teniserki.

Izvor: Tanjug/AP/Cristophe Ena

Ukratko, poenta Mari Osake bila je da je Naomi prečesto slušala pitanja o svojoj lošijoj igri na šljaci i da je zato počela da sumnja u sebe, pa to više neće da sluša.

"Naomi je loša u objašnjavaju svojih postupaka i trenutno igra grend slem, pa neće imati vremena da priča o nečemu o čemu neće da razmišlja. Sada hoće da se fokusira samo na mečeve i na turnir", napisala je ona na društvenoj mreži.

"Rekla mi je prije turnira da je jedan naš član porodice došao kod nje i rekao joj da je loša na šljaci. Na svakoj konferenciji za novinare govore joj da ima loš učinak na šljaci. Kada je izgubila u Rimu nije bila dobro mentalno, njeno samopouzdanje je bilo potpuno uzdrmano i svačija mišljenja i ocjene došle su do njene glave i povjerovala je da je loša na šljaci. To nije tačno i ona zna da mora da vjeruje da je dobra da bi pokušala da osvoji Rolan Garos... Zato je njena odluka da sve blokira i da ne priča sa ljudima koji sumnjaju u nju. Čuva svoj um, mentalno zdravlje i mnogi misle da moraš da imaš depresiju ili neki poremećaj da bi mogao da govoriš o mentalnom zdravlju", napisala je Mari Osaka.

"Tenisere ne plaćaju da idu na konferencije za novinare, već da pobijede mečeve", dodala je i nije bila sasvim u pravu.

Poslije nekog vremena, tu poruku je obrisala i shvatila grešku.

Izvor: Profimedia/Motoo Naka/AFLO

"Za**bala sam. Moje riječi su tako loše tumačene da ima mnogo onih koji misle da je bila taktika da pričam o mentalnom zdravlju. Nisam uzela u obzir činjenicu da se Naomi trenutno suočava sa gomilom sr*nja, pa mnogi sada moje riječi shvataju kao poruku da 'neće da sluša kritike'. Žao mi je što sam vjerovatno dodatno otežala situaciju za Naomi", napisala je Mari Osaka, nakon što je obrisala prethodnu poruku.

Odluka da ne poštuje organizatora i svoje obaveze prema medijima, bez kojih ne bi ni bila tako poznata i bogata, već se vraća Osaki kao bumerang i prijeti da joj napravi još veći problem.

I to mnogo veći od priče o njenoj lošijoj igri na šljaci, o čemu neće da sluša. 

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC