• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Svojevrsni putokaz mlađima": U Goraždu promovisana knjiga o osvajaču Kupa IHF sa Borcem i legendi bh. rukometa! 

Autor Dragan Šutvić

"Stazama jednog sportiste" knjiga je o Senjaninu Maglajliji

 rukomet senjanin maglajlija promocija knjige goražde Izvor: MONDO

"Stazama jednog sportiste" naziv je knjige posvećene Senjaninu Maglajliji, jednom od najboljih bh. rukometaša svih vremena i osvajača Kupa IHF 1991. godine sa banjalučkim Borcem, čija promocija je održana danas u njegovom rodnom Goraždu.

Autori knjige su njegovi roditelji Esad i Sadeta Maglajlija koji su godinama pratili uspjehe svog sina, člana zlatne generacije rukometa bivše Jugoslavije i najboljeg bh. rukometaša.

Možda će vas zanimati

Na promociji je predstavljen i dokumentarni film o životu i sportskim uspjesima popularnog Nanija, čiji je autor njegov brat Jasenko.

Otac Esad emotivno je govorio o svom sinu ističući da su, poštujući želju Nanija, prvu promociju knjige koja sadrži njegovu sportsku biografiju zajedno odlučili organizovati upravo u njegovom rodnom gradu, gdje je sve i počelo.

Pojasnio je da je kroz sadržaj ove knjige prikazan put Maglajlije, kako je on postao vrhunski sportista, pronoseći slavu goraždanskog rukometa, a kako je istakao, prisustvo njegovih prijatelja, sportista i sugrađana na ovoj promociji potvrdilo je da je Senjanin odabrao pravi put u kojem je istrajao i stekao ugled u sportskoj javnosti, kao vrhunski sportista.

"Željeli smo da tekstovi u knjizi budu svojevrsni putokaz mlađim generacijama sportista, posebno rukometaša jer oni treba da znaju da je trnovit put do zvijezda, ali ukoliko postoji ljubav prema sportu, jaka želja da se sportski snovi ostvare, uz veliki trud i malo sreće, rezultat neće izostati", istakao je Esad Maglajlija.

Izvor: FENA/Elma Geca

Senjanin Maglajlija naveo je na promociji da knjiga "Stazama jednog sportiste" nosi niz univerzalnih poruka.

"Ljubav je nit koja sve to povezuje ali i ukazuje na to šta bi trebalo da bude primat mlađih trenera, koji bi trebalo da animiraju djecu da se zaljube, a kada se to desi onda počinje modeliranje igrača uz te talente i selekcije koji se rade poslije. Više nema nazad, i u tom momentu počinju ambicije. Ja sam išao korak po korak bez nekih velikih vizija, i nisam mogao ni pretpostaviti gdje ću biti, ali postaviti neke kratkoročne ciljeve u životu i truditi se da ih ostvariš je ispravan put", poručio je Senjanin Maglajlija.

Maglajlija je rođen 30. aprila 1968. godine, a u karijeri je igrao za Goražde, Borac, Partizan, Kuenku, Barselonu, Sijudad Real, Fredenbek, Bidasou Irun i Zagreb, u kojem je završio bogatu rukometnu karijeru.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC