• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO na treningu najmlađih rukometaša Borca m:tel: Kao mali Novak Đoković (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sjećate se izjave Novaka Đokovića da želi da bude najbolji teniser svijeta? Identičnu situaciju doživjeli smo na treningu najmlađih rukometaša Borca m:tel u dvorani Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski" u Banjaluci.

 Mondo na treningu najmlađih rukometaša rk borac video Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Iako su od starta dječaci bili vidno uzbuđeni našim prisustvom, pod vođstvom trenera Dejana Unčanina, koji potiče iz ugledne rukometne porodice (otac Rade je trener Ženskog rukometnog kluba Borac, a brat Bojan je između ostalog vodio i seniore crveno-plavih), buduće zvijezde ovog sporta su se ponašali kao strogi profesionalci.

Možda će vas zanimati

Na svaki zvižduk iz pištaljke su zaustavljali igru, svaku kritiku Unčanina stoički podnosili, očigledno naviknuti na autoritet trenera iako su ih njihove godine često vodile u neki drugi maštoviti svijet izvan samog terena.

Unčaninov konačni cilj je da od svojih dječaka napravi barem nekoliko pravih igrača koji će doživotno ostati u rukometu, ali ipak primarno je njihovo vaspitanje, ne samo sportsko, već da budu pristojni, da pomognu drugarima, da bodre jedni druge...Ukratko, da postanu čestiti ljudi.

"Mogu da se igraju, da se zabave, ali u granicama dozvoljenog ponašanja u njihovom uzrastu. Osim rukometa, učimo i da sačekamo na red, da sjednemo na klupu dok nam igra drugar, da mu aplaudiramo i da se radujemo njegovom uspjehu. To je za početak dovoljno. Tako da i ako svi ne ostanu u rukometu, da ponesu neku lijepu emociju iz ovog druženja", objasnio je Unčanin.

Sa svim dječacima smo razgovarali, razumljivo, nismo sve njih mogli da stavimo u video iako su to zaslužili, ali ipak jedna izjava nas je podsjetila na prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića, koji je u uzrastu mladih "borčevaca" rekao da je njegov cilj "da postane najbolji na svijetu".

Gotovo identičan odgovor dobili smo od dječaka u dresu Borca m:tel: "Pa rukomet mi se dopada zato što jednog dana želim da postanem prvak svijeta".

Mi mu takođe to od srca želimo, kao i svim ostalim budućim rukometašima Borca m:tel, čiji roditelji ne plaćaju nijednu marku nadoknade za treniranje u nekadašnjem šampionu Evrope i pobjedniku Kupa IHF.

I to je za svaku pohvalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC