• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odluka Vimbldona će Federera skupo koštati? Od Đokovića je pobjegao na Rolan Garosu, sad će to biti teže!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Britanci su tradicionalisti, ali su usljed pandemije korona virusa i oni su riješili da promijene svoje pravilo.

 novak đoković i rodžer federer na vimbldonu 2021 Izvor: Profimedia

Poslije godinu dana pauze, Vimbldon se narednog ponedjeljka vraća, a Novak Đoković će pokušati da stigne do svog trećeg uzastopnog, a ukupno 20. grend slema u karijeri.

Jedan od glavnih konkurenata biće mu Rodžer Federer, a promjena jednog važnog pravila znači da će Srbin i Švajcarac moći da se susretnu ranije nego što smo navikli.

Možda će vas zanimati

Propušten je Vimbldon 2020. zbog pandemije korona virusa, Đoković nije imao priliku da još tada brani i bori se za trofej, ali će to učiniti ovog ljeta. Turnir počinje 28. juna, a organizatori Vimbldona su riješili da naprave promjenu koja će negativno uticati na njihovog "ljubimca" Rodžera Federera.

Ove godine neće se koristiti specijalna pravila Vimbldona oko rangiranja igrača među nosiocima, već će se suprotno tradiciji voditi ATP rang listom!

To znači da Federer neće moći da ima povlašćen status na osnovu toga što je 2019. igrao u finalu ovog grend slema, već će biti sedmi nosilac!

Novak Đoković kao najbolji teniser svijeta će biti prvi nosilac, a Švajcarac kao osmi će imati ulogu sedmog favorita, pošto je Rafael Nadal već objavio da neće učestvovati na turniru u Londonu.

Zbog toga bi Đoković i Federer mogli da se sastanu već u četvrtfinalu turnira, kao što je trebalo da bude slučaj na Rolan Garosu. Ipak, tada je Federer poslije treće runde riješio da se povuče sa turnira i tako se odmori pred Vimbldon, ali i izbjegne eventualni duel sa najboljim teniserom svijeta.

Naravno, moguće je da Srbin i Švajcarac budu u različitim polovinama žrijeba i da njihov duel bude moguć tek u finalu, kao što je bio slučaj 2014, 2015. i 2019. godine, kada je Novak sva tri puta slavio protiv Federera u finalima.

Žrijeb je zakazan za petak.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC