• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Htio da otme Novaka Srbiji! Otac Đokovićevog rivala na Vimbldonu imao plan - da Nole postane Britanac!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Britanac Rodžer Drejper htio je da prisvoji Novaka Đokovića za svoju zemlju, to mu nije pošlo za rukom, a 15 godina kasnije njegov sin će probati da iznenenadi Srbina na Vimbldonu!

 htio da otme novaka đokovića Izvor: Profimedia

Prvi reket svijeta od ponedjeljka 28. juna započinje odbranu trofeja na Vimbldonu, a prvi protivnik je mu je mladi Džek Drejper čiji otac je imao preambiciozni plan prije oko deceniju i po.

Talentovanog Džeka u teniski svijet uveo je otac Rodžer Drejper, dugogodišnji direktor Teniske asocijacije Velike Britanije, koji je 2006. godine Novaku Đokoviću nudio britansko državljanstvo.

Možda će vas zanimati

Rodžer Drejper hteo je da iskoristi političku situaciju i trenutak kada je Srbija postala samostalna odnosno odvojila se od Crne Gore, pa je tako Novaku savez Velike Britanije ponudio državljanstvo i sve privilegije koje bi išle uz to, međutim Srbin je rekao - Ne!

"Loptica je u njihovom dvorištu, mi ne možemo ništa bez njihove odluke", rekao je prvi čovjek britanskog tenisa o tome prije 15 godina.

Drejper je hteo da Britanija ima dva velika talenta, pored Endija Mareja to bi bio i trenutno najbolji teniser svijeta, ali Novaka nije zanimao novac pa se i dalje pamti njegova izjava u kojoj ističe da je ponosan na svoju zemlju i da neće drugo državljanstvo.

"Ja sam Srbin, ponosan sam na to što sam Srbin, nisam želio da to upropastim samo zato što bih na drugom mjestu imao bolje uslove. Ne bih osjećao pripadnost. Odluka je bila moja", naglasio je tada Đoković.

Sada, 15 godina kasnije Novak će na vimbldonsku travu izaći da igra protiv sina Rodžera Drejpera, nevjerovatan splet okolnosti.

Žrijeb je namjestio da finalista juniorskog grend slema u Londonu već u prvom kolu udari na branioca titule.

Izvor: Profimedia

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC