• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milica Mandić za MONDO - u Tokio punim srcem, na život i smrt! Zlatna Srpkinja otkrila - To je to, sad ili nikad!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ona je prva dama koja je Srbiji donijela olimpijsko zlato, a pred svoje treće ujedno i posljednje Igre u karijeri govorila je za MONDO.

 milica mandić intervju pred olimpijske igre Izvor: MN PRESS

Srbija na Olimpijskim igrama ima 86 predstavnika, ali samo jedna od njih je ona koja je prva donijela zlato u svoju zemlju.

Tekvondistkinja Milica Mandić za MONDO je govorila o putu u Tokio, očekivanjima i pripremi, ali se i prisjetila te čuvene zlatne 2012. godine, sumornog Londona koji je tada ipak bio obasjan suncem.

Možda će vas zanimati

Pred pakovanje za Tokio u kojem se od nje i Tijane Bogdanović očekuje nova medalja, raspoložena i nasmijana Milica otkrila je da pored uspjeha srpskih sportista ni njoj ne manjka motivacije.

"Spremna sam, motivacije nikad ne fali, pogotovo ne za Olimpijske igre. Gledajući uspjehe naših sportista od vaterpolista do strijelaca koji su osvojili medalje na Evropskom prvenstvu, svi me oni motivišu da budem bolja i radim više", istakla je Milica.

Izvor: MN PRESS

Srpska zlatna djevojka iskreno je govorila da najprije nije bila srećna zbog odlaganja Igara, ali je tu pauzu iskoristila za kvalitetnu pripremu.

"Očekivanja su visoka i od mene i od tima. Na nama je da radimo na tome da se izborimo sa pritiskom. U prvom momentu pauza mi je odmogla. Znala sam da će Olimpijske igre biti odgođene i teško mi je to palo. Onda sam radila na sebi, da poboljšam segmente koji mi fale i vidjela sam pomak. Godinu dana sam radila na tehnici i na kraju je sve ispalo dobro", objasnila je Milica za MONDO.

Govorila je i o protivnicama koje je čekaju u Tokiju. Svjesna je konkurencije, ali ima recept za pobjedu!

"Čeka nas težak zadatak, svaka borba će biti teška, svi su maksimalno spremni i motivisani jer su to Olimpijske igre, dešavaju se jednom u četiri godine. Ipak, mi imamo taktiku za svaku protivnicu, znamo ko su favoriti. Nema lakih borbi , za svaku se priprema kako trener kaže - na život i smrt!", oprezna je tekvondistkinja.

Izvor: MN PRESS

Milica zna kakav osjećaj sa sobom nosi medalja oko vrata i to zlatna! Imala je na Olimpijskim igrama u Londonu tek 20 godina, a Srbija se ježila na njeno pjevanje "Bože pravde" sa pobjedničkog postolja.

"Taj London je sjajna motivacija, posebno emotivni trenutak za mene. To finale, himna, sreća mojih prijatelja i roditelja i naravno balkon, to je jedan poseban doživljaj koji ne iskusi svako. Ponosna sam na to i to me uvijek motiviše", prisjetila se Milica za MONDO.

Uspješna Srpkinja učestvuje na svojim posljednjim Olimpijskim igrama, a za kraj razgovora dala je jasnu poruku.

"Idem punim srcem, radim nešto što volim. Ono što kažem sebi pred svaku borbu je - to je to, sad ili nikad, na meni je da istrajem i budem najbolja što mogu. Ne volim da prognoziram ni broj ni boju medalja, ali mi za to radimo. Da budemo što bolji!", zaključila je Milica Mandić za MONDO.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC