• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidim prezime na "ić", jesi ti Srpkinja? Anđela mogla da igra za SAD, a onda ju je srpska Amerikanka poslala kod Marine!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Anđela je budućnost i najtalentovanija košarkašica Srbije, a otkrila je kako je obukla dres srpske reprezentacije!

 anđela dugalić i danijel pejdž srbija košarkašice Izvor: MN PRESS

Zlatne srpske košarkašice uskoro počinju svoj nastup na Olimpijskim igrama, a u Tokio su došle ovjenčane slavom, Osvojile su Evropsko prvenstvo pobjedom nad Francuskom u finalu EP. 

Dio tog tima bila je i Anđela Dugalić. Najmlađa reprezentativka Srbije ima tek 19 godina, rođena je u Americi, a kaže da se kao evropska šampionka osjeća malo srećnije!

Možda će vas zanimati

"Isto, samo malo srećnije! Ponosna sam i čast mi je da igram za Srbiju. Ovdje su mi mama i tata rođeni, ja sam iz Amerike, ali imam srpsku krv", rekla je Anđela. 

Anđela je rođena u Ilinoisu, a u Čikagu je njen uspjeh ispraćen prilično burno. Roditelji su primili ogroman broj čestitki!

"Ludilo je, moj tata je dobio puno poruka, kao da je on osvojo Evropsko prvenstvo", rekla je Anđela kroz smijeh. 

Iako je Marina Maljković više puta govorila o tome da će pojačavati Srbiju igračicama koje nastupaju u Americi i Australiji, a vuku korijene sa ovih prostora, do sada se nije znalo ko je tačno skautirao Anđelu za Srbiju. To je zapravo bila prva "srpska" Amerikanka Danijel Pejdž! 

"Ja sam bila u situaciji da mogu da igram za reprezentaciju Srbije i za tim Sjedinjenih Američkih Država. Rekla sam da ću prihvatiti poziv ko god mi priđe prvi. Ali igrala sam u Americi za neki klub, tu su razni fakulteti bili koji su nas gledali i htjeli da nas regrutuju. Tu je bila i Danijel Pejdž koja je pomoćni trener na jednom koledžu", priča Anđela, koju je prezime "otkrilo"!

"Ja sam znala ko je ona, a ona nije znala ko sam ja još uvijek. Kad sam pričala sa njom pitala me: 'Vidim ić na prezimenu, jesi ti Srpkinja?' Ona je javila selektorski i eto me u timu", otkrila je Anđela.

Pričala je o početku jedne velike karijere.
Izvor: Youtube/Olimpijski komitet Srbije

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC