• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo je! Za njih Srbija navija na Olimpijskim igrama: MONDO vodič kroz OI - sve o srpskim sportistima u Tokiju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Upoznajte srpske sportiste u svih 15 sportova - za njih ćemo navijati narednih 16 dana!

 srpski sportisti na olimpijskim igrama Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MNPress/Profimedia

Konačno smo dočekali! Olimpijske igre u Tokiju su počele sa godinom dana zakašnjenja i bez publike, ali ipak su tu. 

Borbe najboljih sportista svijeta u Japanu krenule su sjajno, odličnim rezultatom srpske veslačice Jovane Arsić koja se plasirala u četvrtfinale u skifu.

Možda će vas zanimati

Neka to bude najava uspjeha srpskih sportista, kojih je u Tokiju ukupno 88 i takmiče se u 15 sportova.

Upoznajte čitav srpski tim u Japanu!

Naravno, nije potrebno naglašavati da je Novak Đoković najveća zvijezda srpske ekspedicije a i Olimpijskih igara u cjelini. Noleta sportisti svakodnevno "salijeću" za fotografije u olimpijskom selu, dok se on priprema za ono glavno - napad na zlato koje mu nedostaje!

Uz njega su u teniskom timu i Miomir Kecmanović, Aleksandra Krunić, Nina Stojanović i Ivana Jorović.

Pročitajte sve o Novaku i srpskim teniserima u Tokiju.

Izvor: MNPRESS

Tu su i naše heroine kojima su medalje specijalnost i koje su ih osvajale i u Riju 2016. i u Londonu 2012.

Naravno, to su Milica Mandić i Tijana Bogdanović, zlatne šampionke koje su Srbiju učinile zemljom tekvondoa.

"To finale, himna, sreća mojih prijatelja i roditelja i naravno balkon, to je jedan poseban doživljaj koji ne iskusi svako", rekla je Milica u intervjuu za MONDO

Pročitajte šta ih očekuje na posljednjem Miličinom takmičenju u karijeri.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Profimedia

Najbolji srpski strijelci su spremni da "napadnu" medalju, koju su donosili Srbiji sve do Rija.

Ekspedicija u sastavu Milenko Sebić, Sanja Vukašinović, Milutin Stefanović, Andrea Arsović (puška) i Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Damir Mikec (pištolj) spremna je da obraduje naciju i među prvima će izaći na borilište.

Srpski strelci
Izvor: MN PRESS

Sjajni rvač Davor Štefanek donio je Srbiji zlato u Riju i učinio svoj sport drastično popularnijim u Srbiji. Neka se to ponovi i poslije Tokija.

Srbiju će u Tokiju u "slobodnom stilu" rvanja, predstavljati Stevan Mićić - i to u kategoriji do 57 kilograma - dok će imati još tri rvača u "grčko-rimskom" stilu. To su Mate Nemeš (do 67 kilograma), Zurab Datunašvili (do 87) i Mihail Kadžaja (do 97).

Neka se rvačima ponovi Rio!

Rvači Srbije
Izvor: MN PRESS

Na Olimpijskim igrama u Tokiju prvi put će učestvovati i najbolji srpski (i svjetski) basketaši. 

Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić ostvariće san da nastupe na najvećoj smotri, a u Japanu će pred njima biti velika očekivanja, jer su nas na to i navikli.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MNPress

Srpski veslači prošli su pakao nakon što je njihov lider Miloš Vasić pozitivno testiran na koronu odmah kada je sletio u Tokio.

Umjesto završetka priprema, oni su dvije nedjelje pred početak Olimpijskih igara proveli u hotelskim sobama, ali to nije smetalo Jovani Arsić da odlično počne učešće u Tokiju i da uđe u četvrtfinale.

Nadamo se da neće omesti ni Vasića ni njegovog partnera Martina Mačkovića.

Njih troje su srpski veslački tim na Olimpijskim igrama.

Izvor: YouTube/Olimpijski komitet Srbije

Kada sljedeće nedjelje počne takmičenje u atletici, svi ćemo sa posebnom pažnjom iščekivati nastupe Ivane Španović, Asmira Kolašinca i ekipe.

Srpski sportisti odlaze u Tokio sa visokim ambicijama, a to se kao i uvijek posebno odnosi na Ivanu, koja bronzi iz Rija sigurno želi da doda i zlato iz Japana.

Srpski sastav za Olimpijske igre čine Asmir Kolašinac, Armin Sinančević (bacanje kugle), Ivana Španović (skok u dalj), Dragana Tomašević (bacanje diska) i Marija Vučenović (bacanje koplja).

Pročitajte šta čeka srpske atletičare u Tokiju!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Profimedia

Olimpijske igre u Tokiju biće i "posljednji ples" za zlatne srpske vaterpoliste.

Više od polovine reprezentacije oprostiće se u Japanu od kapice sa državnim grbom, sa kojom su osvojili sve trofeje koje su mogli, uključujući i olimpijsko zlato u Riju.

Dejan Savić i ekipa otputovali su sa ambicijom da se rastanu sa asovima sa medaljom. "Delfini" su branioci prvog mjesta i momci koji su nas nebrojeno puta uvjerili da mogu sve.

Neka pozlate i kraj!

Izvor: MN PRESS

Prvi put u istoriji, Srbiju će na Olimpijskim igrama predstavljati bokserka - Nina Radovanović.

Poslije devet godina konačno ćemo dočekati da navijamo za nekoga i u njenom sportu, u kojem je Beograđanka već deceniju poznato ime - i to i van granica zemlje.

Na Olimpijskim igrama je čeka paklena konkurencija. Nina, zablistaj!

Izvor: Instagram/nina_s.radovanovic

U Tokiju će nas predstavljati i petoro džudista, koji su otputovali na Olimpijske igre u sastavu Aleksandar Kukolj (do 100 kg), Nemanja Majdov (do 90 kg), Anja Obradović (do 63 kg), Marica Perišić (do 57 kg) i Milica Nikolić (do 48 kg).

Džudo je uveden na Olimpijske igre 1964, a naš tim je do sada osvojio dva bronzana odličja, uspjesima Slavka Obadova 1976. i Radomira Kovačevića 1980. Posle četiri decenije, da li je vrijeme za medalju?

Vjerujemo u srpske djevojke i momke, koji su otišli u Japan u jakom sastavu!

Izvor: MN PRESS

Srpske odbojkašice došle su u Tokio kao srebne iz Rija, ali i kao jedne od glavnih favoritkinja za zlato.

Moćni tim selektora Zorana Terzića trenutno je svjetski šampion, dvostruki uzastopni evropski šampion i vjerovatno "na papiru" jedan od najjačih sastava koji je stigao u Japan.

Srpske djevojke godinama pobjeđuju i osvajaju prva mjesta. Sada je opet na redu olimpijski podijum!  

Izvor: Profimedia

Na putu ka Tokiju srpski stonoteniseri Marko Jevtović, Žolt Pete i Dimitrije Levajac napravili su senzaciju kada su eliminisali favorizovani Hong Kong.

Levajac je na, ispostaviće se, istorijskom turniru u Portugalu pobijedio 19. igrača svijeta i donio našem timu nevjerovatan uspjeh.

Zato su na Olimpijskim igrama i naši stonoteniseri, a momak rođen 2001. koji je u kvalfiikacijama zamijenio legendarnog Aleksandra Karakaševića sada je spreman da opet iznenadi, kao i cijeli srpski tim.

Stonoteniseri Srbije
Izvor: MN PRESS

Naravno, na Olimpijskim igrama su i naši plivači, takođe motivisani da iznenade i da dostignu visine na kojima je u Pekingu bio Milorad Čavić, kada je kontroverzno izgubio od Majkla Felpsa.

Srpska ekspedicija otišla je u Japan u sastavu Čaba Silađi (100m prsno), Velimir Stjepanović (200m slobodno), Vuk Čelić (800m slobodno), Anja Crevar (400m mješovito), Andrej Barna (100m slobodno), kao i Uroš Nikolić i Nikola Aćin, koji će zajedno sa Velimirom Stjepanovićem i Andrejem Barnom predstavljati Srbiju u štafeti 4x100m slobodnim stilom.

Srpski tim je prije svega napravio uspeh kada je izborio pet "A" normi, uz mjesto u trci štafeta. Neka ih rasterećenosti srpski plivači sada zaplivaju do dobrog rezultata.

Izvor: MN PRESS

Dovoljno je reći "Marinine lavice".

Srpska košarkaška reprezentacija otišla je na Olimpijske igre kao šampion Evrope i to samo nekoliko nedjelja nakon što je osvojila Stari kontinent.

Sonja Vasić, lider ovog tima i najbolja košarkašica Evrope, prošla je kroz pakao zbog korona virusa u nedjeljama prije turnira, ali iako neće biti fizički najspremnija, sigurno će dati sve od sebe da sa saigračicama ponovo napadne medalju.

Biće ovo njen oproštajni turnir, jer završava karijeru, a na Olimpijske igre srpska reprezentacija dolazi kao osvajač bronze iz Rija.

Neka medalja opet zasija oko vrata zlatnih košarkašica, koje čekaju ogromni izazovi u Japanu!

Izvor: Profimedia

Srbija će u Tokiju imati predstavnike i u kajaku, u kojem će se takmičiti trio Milica Novaković (ex Starović), Strahinja Stefanović i Bojan Zdelar.

Strahinja je svjetski vicešampion iz 2019, Milica je već učestvovala na Olimpijskim igrama (pod svojim djevojačkim prezimenom) i sada će se boriti u drugačijim disciplinama nego u Brazilu. Takođe, tu je i Bojan Zdelar (21) koji će skupljati iskustvo i pokušati da iznenadi.

Izvor: MN Press/Profimedia/YouTube/GRADSKA M TELEVIZIJA/Printscreen

Srbiju će u Japanu predstavljati prvi put i karatistkinja, Jovana Preković (25).

Njen sport je privremeno uveden na Igre, a ona je otišla sa velikim ambicijama, kao osvajačica svjetske i evropske titule.

U razgovoru za MONDO ona je priznala da isprva nije bila srećna kada je postala šampionka svijeta, jer joj je bilo teško da se suoči sa takvim uspjehom.

Sve to je ojačalo pred najveći turnir u njenoj mladoj karijeri - Olimpijske igre. Jovana, samo naprijed!

Izvor: Profimedia/MONDO/Stefan Stojanović

Srpski sportisti uživaju na defileu svih učesnika na svečanom otvaranju, a poslije njega u prvi plan dolazi ono glavno - borbe za medalju.

SREĆNO!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC