• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko će Srbija osvojiti medalja na Olimpijskim igrama? Mogu li Novak i 86 olimpijaca da pređu magičnih 10? (ANKETA)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srbija juri dvocifren broj medalja, hoće li u tome uspjeti!

 koliko će srbija osvojiti medalja u tokiju? Izvor: MN PRESS, Profimedia

Počele su Olimpijske igre, Srbija ih je otvorila sjajno, a srpska zastava se vijorila i na ceremoniji otvaranja na kojoj su Filip FIlipović i Sonja Vasić bili na čelu naše kolone. 

Srbija je na OI stigla sa 86 takmičara i sa velikim ambicijama! Ministar Vanja Udovičić je najavio napad na dvocifren broj medalja što je stavljeno kao cilj pred delegaciju Srbije, a ako bi se to desilo bila bi ispisana istorija srpskog sporta. 

Možda će vas zanimati

Na prvim Olimpijskim igrama na kojima je nastupala kao nezavisna država Srbija je u Pekingu 2008. godine uzela tri medalje. Tada je Milorad Čavić uzeo srebro, Novak Đoković bronzu, a bronzani su bili i vaterpolisti!

Četiri godine kasnije bolje su prošli pa su u Londonu uzeli četiri odličja. Zlatna je bila Milica Mandić, srebro je uzela Ivana Maksimović, a bronzu Andrija Zlatić u streljaštvu. Naravno, još jednu medalju i to bronzanu, osvojili su sjajni vaterpolisti.

Rio je zaista bio veliki iskorak! Sa osam medalja Srbija je nadmašila sva očekivanja! Davor Štefanek je obradovao Srbiju zlatom, a isto odličje su oko vrata konačno ponijeli i momci od zlata - vaterpolisti! 

Tijana Bogdanović se izborila za srebro, a odbojkašice i košarkaši su takođe bili srebrni. Bronzu je kući donijela Ivana Španović, a njom su se okitile i košarkašice!

Sada je Novak Đoković prvo ime olimpijskog tima Srbije, ali ne prognozira se samo njemu zlato! Na najviše ciljaju i vaterpolisti i basketaši, a košarkašice, odbojkašice, strijelci, veslači jure visok plasman!

Naša Jovana Preković takođe želi zlato, a tu su i ranije osvajačice medalja poput Ivane Španović i Milice Mandić! Po prvi put Srbija ima bokserku na Olimpijskim igrama, a džudisti su ranije znali da  donesu medalju - hoće li opet?

Srbija ima čemu da se nada, ali da li može do istorijskog rezultata? Da li zaista ima prava da se nada dvocifrenom broju medalja? 

Anketa

Koliko će Srbija osvojiti medalja na Olimpijskim igrama?

  • 1-3 medalje

    3.57% (1)

  • 4-6 medalja

    21.43% (6)

  • 7-9 medalja

    35.71% (10)

  • Preko 10!

    39.29% (11)

Koliko će Srbija osvojiti medalja na Olimpijskim igrama?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC