• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-plavi počeli pripreme za novu sezonu: Nema imperativa osvajanja trofeja, ali mi smo Borac m:tel!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel u ponedjeljak su počeli pripreme za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 rk borac počeo pripreme za sezonu 2021/22 foto Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

U dvorani "Borik", novi-stari trener Mirko Mikić, koji se po završetku prethodne sezone vratio na klupu umjesto legendarnog Veselina Vujovića, čiji mandat u Banjaluci nije bio pretjerano uspješan, okupio je 20-ak igrača među kojima su i juniore i kadete koji su u svojoj starosnoj dobi bili dominantni u prvenstvima Republike Srpske i BiH.

U skladu s takvom politikom podmlađivanja, teško je govoriti o ambicijama kluba u narednoj sezoni.

SPISAK RUKOMETAŠA

Slađan Subotić, Lazar Bera, Berin Brkić, Vlado Draganić, Nemanja Milovac, Luka Knežević, Siniša Dragičević, Marko Lukić, Ognjen Kalamanda, Nikša Petrović, Stefan Miljković, Božo Tepić, Miloš Nježić, Luka Perić, Nikola Letić, Nikola Malivojević, Đorđe Ćelić, Amar Gračić, Aco Milićević, Igor Miljenović i Miloš Maksimović.

"Još nisam sjeo na sastanak sa upravom o klupskim ambicijama u novoj sezoni. Ono što znam, a što mi je prenio direktor (Vladimir) Branković je da smo se opredijelili za ovaj korak (podmlađivanje) i sada je jako teško pričati o ambicijama. Treba biti objektivan i reći da ćemo pružiti šansu našim kadetima i juniorima, ako se dokažu na pripremama. Ima ih 10 što su osvojili juniorsko prvenstvo Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, smatram da imaju potencijal koji će kroz određeni period doći do izražaja. To me poprilično raduje što ćemo ići u tom pravcu. Naravno, vidjećemo kako će se to razvijati, ko će se dobro pokazati, ko će uspjeti da se izbori do seniorskog tima. Sigurno će biti igrača koji će iskoristiti svoju šansu i dobiti neke ozbiljnije minute", rekao je Mikić.

Ponovio je da je najvažnije sada da crveno-plavi uspješno okončaju započete pripreme.

"Što se tiče ambicija, teško je reći dok ne prođe ovaj pripremni period. Sve pripreme ćemo odraditi ovdje u Banjaluci i odigrati nekoliko pripremnih utakmica. Četvrtog avgusta ćemo igrati protiv PPD Zagreba, koji će u povratku sa priprema na Vlašiću svratiti do 'Borika' (18.00). Imamo potom dvije utakmice sa Gračanicom, dvije sa Krivajom iz Zavidovića i tražimo još jednog rivala u intervalu 17. i 18. avgust. To će biti posljednja provjera za početak septembra i Kup Republike Srpske (4. 5. septembar), za nas veoma važno takmičenje i potrudićemo se da napadnemo trofej", dodao je šef struke Borca m:tel.

Kapiten Banjalučana, snažni pivotmen Đorđe Ćelić biće jedan od iskusnijih rukometaša koji će probati da svojim iskustvom i savjetima pomogne "mlađariji" da se uklope u tim.

Hans

Prozivci i prvom treningu prisustvovao je i golman Bojan Ljubišić, za kojeg se još uvijek ne zna hoće li braniti u narednoj sezoni za Borac m:tel nakon što se oporavio od teške povrede ligamenata.

"Svake pripreme su na teške, ove godine ćemo raditi u Banjaluci. U odnosu na prethodnu sezonu, naš tim se dosta podmladio, dosta juniora se priključilo prvoj ekipi i akcenat je na njima i njihovom sticanju iskustva. Mi stariji ćemo im pomoći našim iskustvom kako bi postali nosioci igre u narednom periodu. Pred nas od strane uprave kluba nisu postavljeni nikakvi imperativi da moramo biti prvi, međutim, Borac uvijek ulazi u svaku utakmicu da pobijedi, pa shodno tome je naš cilj da budemo u vrhu bh.rukometa. Kao svaki igrači, pa tako i mi, želimo da osvojimo titulu i Kup BiH, ali vidjećemo. Idemo korak po korak, imamo mlad tim i trebaće nam malo vremena. U svakom slučaju, nadamo se najboljem. Iskreno, ne sumnjam da se ovi mladi momci neće snaći već sam uvjeren da će biti nosioci igre u budućnosti", istakao je Ćelić.

Jedan od mladih, ali sa dosta iskustva je srednji bek Luka Knežević, koji već nekoliko sezona nastupa za prvi tim Borca m:tel.

"Danas smo počeli zvanično sa pripremama. Jutros je obavljeno testiranje, bilo je dosta trčanja da se vidi ko je koliko spreman. Mlada je ekipa ove sezone, imamo i nekoliko iskusnijih igrača, ali kao i uvijek idemo na najviši plasman. Mi mlađi ove sezone želimo da pokažemo da se može ozbiljno računati na nas", rekao je Knežević.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC