• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udišem svjež vazduh, bavim se baštovanstvom: Novak otkrio tajnu uspjeha, do detalja ispričao kako se oporavlja

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković je otkrio i jedan poseban ritual sa US opena koji mu donosi uspjeh

 đoković ritual koji donosi uspjeh na us openu Izvor: Printscreen/Eurosport

Za mesto u istoriji su Novaku Đokoviću potrebne još četiri pobgede. Tri je ostvario za sada.

Da bi podigao 21. grend slem trofej, prestigao Rafaela Nadala i Rodžera Federera i "vezao" kalendarski slem moraće da slavi u još četiri meča.

Možda će vas zanimati

U trećem kolu je bio bolji od Japanca Keija Nišikorija - 6:7 (4:7), 6:3, 6:3, 6:2. Potom je u razgovoru za "Eurosport" pričao o samom meču.

"Bio sam svjestan njegovog kvaliteta, morao sam da krenem u petoj brzini. Bilo je intenzivno od starta, on je diktirao tempo u prvom setu, bio sam daleko od osnovne linije, trebalo mi je malo vremena da se prilagodim na njegovu brzinu i igru. Kada sam to uspio, onda sam preuzeo kontrolu".

Otkrio je i kako uspijeva da zadrži smirenost u Njujorku, a mnoge je taj odgovor iznenadio.

"Imam svoje rutine, nalazim se van grada. Povezujem se sa prirodom, udišem svjež vazduh, trudim se da se naspavam. Bavim se baštovanstvom, zalivam biljke i provodim vrijeme sa najbližima. Tako sakupljam energiju za mečeve."

Ne može da pobjegne od priče o mogućem ispisivanju istorije.

"Svaki meč je priča za sebe i to je duel za titulu. Pokušavam da ostanem fokusiran u datom trenutku. Znam da se mnogo priča o istoriji i to je očigledno, svjestan sam uloga i svega. Bio sam u situacijama sa sličnim pritiskom u karijeri, znam šta moram da radim da bih ostao fokusiran. Uradiću sve što mogu i trudiću se da igram najbolje što mogu".

Aleks Koreča, bivši španski teniser, na kraj je konstatovao da mu je bilo teško kada je Novak pobijedio njegovog sunarodnika Rafaela Nadala u polufinalu Rolan Garosa, ali da je tada shvatio da je Srbin "kliknuo" na pravi način.

"Kada sam osvojio Rolan Garos sam mislio da ovo može da bude ta godina sa sva četiri slema. Trebalo je da se oporavim do Vimbldona, popravio sam igru na travi u posljednjih nekoliko godina i volim da igram u Londonu. Svaki meč je bio fizički težak, najteži je vjerovatno bio taj protiv Rafe u Parizu. Poslije sam se vratio od 0:2 u finalu protiv Cicipasa. Nije lako bilo osvojiti Vimbldon, sve je ispalo savršeno. Rekao sam još na početku godine da je moj cilj da igram najboji tenis i da ostvarim što veći uspjeh na grend slemovima", zaključio je Đoković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC