• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija juriša ka odbrani zlata, već je u osmini finala: Opuštanje, kiks, pa demonstracija sile, Portugal je zgažen!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srbija je u osmini finala Evropskog prvenstva u odbojci nakon pobjede nad Portugalom!

 Srbija-Portugal-uzivo-prenos-odbojka Izvor: Profimedia

Reprezentacija Srbije zabilježila je treću pobjedu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, pošto je savladala Portugal u četiri seta.

Nakon dramatičnog meča sa domaćinom Poljskom i poraza od 3:2 sada je tim selektora Slobodana Kovača pokazao da je mnogo bolji rival od Portugalaca. Ovim trijumfom srpski odbojkaši su obezbijedili prolazak u osminu finala.

SRBIJA - PORTUGAL 3:1 (25:15, 25:21, 22:25, 25:17)

Imao je srpski tim malo opuštanje u trećem setu kada je Portugal brzo poveo sa 4:0, Srbija je uspjela da se vrati, ali pri rezultatu 19:19 protivnici su napravili veliku seriju poena i uzeli jedan set na ovom meču.

Ipak prije svega Dražen Luburić je bio nezaustavljiv za protivnike, sam je došao do više od 20 poena na ovom meču i nije Portugal imao nikakvo rješenje za njegovu igru.

Srbija svoj naredni meč igra u utorak od 17:30 protiv posljednjeplasiranog tima ove grupe selekcije Grčke i to će biti posljednji meč u grupnoj fazi srpskog tima.

Za sada djeluje da će odbojkaši Srbije završiti kao drugi u grupi iza Poljske, ali u slučaju poraza domaćina od Belgije ili Ukrajine možemo se nadati i prvom mjestu.

UŽIVO:

ČETVRTI SET:

Odmah se vidjelo na startu ovog seta da je srpski tim ozbiljnije shvatio zadatak pred sobom i poveli su sa 4:1 na startu. Uspio je ipak Portugal da se drži do sredine seta, ali onda se tim Srbije odlijepio. Dva puta je srpski tim imao po četiri uzastopna poena i od 10:8 stiglo se do 19:13!

TREĆI SET:

Malo su se opustili srpski odbojkaši i Portugalci su odmah na startu napravili prednost od tri poena - 4:1. Brzo su Srbi uspjeli da se vrate na 5:5, ali onda je Portugal nakon egal igre poveo 9;7. Kada se Ivović upecao za 12:8 Kovač je morao da zatraži tajm-aut.

Vraćali su se srpski odbojkaši na 19:19, ali onda je uslijedila serija poena raspoloženog protivnika i dobio je četiri set lopte na 24:20.Ivović je uspio sjajnim servisima da "orlove" ostavi u igri, ali su izgubili ovaj set 25:22.

DRUGI SET:

Počelo je sa četiri uzastopna poena Dražena Luburića i odmah se tim Srbije odlijepio. Taman se Portugal približio na poen zaostatka, ali onda je Krsmanović svojim poenom uspio da održi +2 - 12:10.

Uspeli su srpski rivali da izjednače na 12:12, ali onda je poslije četiri uzastopna poena "orlova" selektor Portugala tražio minut odmora.

Kada je djelovalo da će lako do ovog seta približili su se Portugalci na -3 (23:20), da bi nakon tajmauta Slobodana Kovača srpski tim lako priveo ovaj set kraju - 25:21.

PRVI SET:

Počeo je meč i na startu vodi srpski tim! Nakon sporijeg početka i vođstva Portugala 3:1 preokrenuli su na 6:4 poenima Krsmanovića.

Poslije nekoliko poena srpskog bloka i sjajnog servisa Ivovića, Srbija je otišla na +4 (14:10), a Portugal je uspijevao da se drži u meču do 16:13.

Potom je ekipa Slobodana Kovača pokazala kvalitet i jednostavno zgazila protivnika. Na kraju je as Lisinca završio prvi set - 25:15.

NAJAVA:

Srbija je lako došla do pobjeda u prva dva meča Evropskog prvenstva, a onda je u trećem kolu domaćin Poljska bila bolja poslije prave drame! U pet setova su domaćini savladali tim Slobodana Kovača, ali su i tu srpski momci pokazali veliki kvalitet.

Sada u meču sa Portugalom Srbija ima šansu za prolaz u osminu finala ukoliko savlada svog rivala koji je u prva tri kola zabilježio dva poraza i pobjedu nad Belgijom u pet setova.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vdub

Kakva odbrana zlata,budite realni..

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC