• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaterpolisti osvojili sve zlatne medalje, a Hrvati tuguju: Nije u Srbiji toliko bolje nego ovdje, takva im godina!?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kod njih medalje baš i nisu stizale, u Srbiju su stizali trofeji, a evo kako u Hrvatskoj gledaju na te uspjehe srpskih vaterpolista.

 hrvati nezadovoljni svojim rezultatima u vaterpolu Izvor: Profimedia

Bilo je ovo nevjerovatno ljeto za vaterpolo selekcije Srbije. Seniori su i ovog puta postali olimpijski šampioni, odbranivši u Tokiju zlato iz Rija, stariji juniori su se okitili svjetskim zlatom, a mlađi evropskim.

Osvojili su srpski vaterpolisti sve što postoji, a u Hrvatskoj smatraju da se u tamošnjem vaterpolu ne radi ništa lošije nego u Srbiji.

Možda će vas zanimati

Srbija je na Olimpijskim igrama na kraju jedne neponovljive generacije uspjela da stigne do novog olimpijskog zlata, dok su Hrvati ispadanjem u četvrtfinalu ostali daleko od odličja.

Ipak, nekada selektor mlade selekcije Hrvatske Joško Kreković ne vjeruje da se u Srbiji sa mladim talentovanim igračima radi bolje nego u Hrvatskoj.

"Takva im je bila godina", počeo je Kreković za "Indeks", inače nekada član srebrne selekcije Hrvatske na OI u Atlanti 1996.

"To što su oni (u Srbiji, prim. aut) sad napravili, to nije uradio niko nikad i ne bih rekao da se kod njih radi kvalitetnije nego kod nas. Dogodile su im se odlične generacije, što ne znači da kod nas nema talentovanih igrača", priča Kreković.

"Naša generacija rođena 1997. bila je druga na svijetu, ona godinu dana starija je bila prva. Pa nije vrag da iz te dvije ekipe ne možemo da pronađemo tri-četiri vrhunska igrača za A selekciju. Do sada nisu imali prilike da igraju, ali od njih očekujemo puno, tako da se ne bojim za budućnost hrvatskog vaterpola", rekao je hrvatski stručnjak, poslavši poruku svim selekcijama u regionu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC