• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok! Novak gubi 1. mjesto na ATP listi: Neviđena zbrka - Đoković igrao premalo, a Rus ga pretiče pod ovim uslovom!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković će najvjerovatnije ostati bez prvog mjesta na ATP listi 1. novembra.

 Novak Djokovic gubi prvo mesto na ATP listi Izvor: Profimedia/Xinhua

Srpski teniser Novak Đoković započeo je u ponedjeljak 342. nedelju na vrhu ATP liste, međutim vrlo brzo moglo bi da se desi da je izgubi - i to zbog komplikovanih regulacija ove organizacije.

Đoković trenutno ima 11.633 boda, a njegov trenutno najveći rival Danil Medvedev je na 10.575 i mogao bi da ga pretekne - čak iako su u vlasništvu Srbina tri gren slema. Novaka bi prvog mjesta mogao da košta mali broj učešća na turnirima, a Rus ima šansu da bar na kratko postane  broj 1.

Naime, Medvedev bi postao prvi teniser svijeta od 1. novembra ako bi osvojio masters titulu na Indijan Velsu, turniru na kome Đoković ne učestvuje jer se odmara poslije teškog poraza u finalu US Opena.

Medvedev je u velikoj formi, pa dobro zna da je preduslov da osvoji titulu na Indijan Velsu, gdje nikad nije igrao ni finale, a potom će se stvari same posložiti od sebe. U pitanju je "skidanje bodova" koje ne pogoduje Đokoviću, posebno jer stiže u istom trenutku.

Đoković ostaje bez ukupno 1.293 boda od Indijan Velsa, Pariza, Šangaja i Beča i tako će 1. novembra imati 10.340 bodova, a Medvedev bi uz "skidanje" bodova za Šangaj, Indijan Vels, Beč i Sankt Peterburg i - osvajanje Indijan Velsa - bio na 10.575.

I dalje postoji mogućnost da ATP pomjeri "skidanje" bodova za Pariz, i u tom slučaju bi Đoković zadržao prvo mjesto i 1. novembra, međutim čak i da se to ne desi - vratio bi se već sedam dana kasnije.

Tada će se brisati bodovi za Pariz i London 2020. godine i Medvedev će izgubiti 2.500 bodova, a Đoković 400 i opet će biti u prednosti, međutim vjerovatno će i Rusu imponovati da je, makar na kratko, uspio da se upiše u istoriju u eri najvećeg tenisera svih vremena.

Za sada nije poznato da li će Đoković uopšte igrati još ove sezone, a nadamo se da ćemo ga makar vidjeti na završnom mastersu koji se ove godine igra u Torinu od 14. do 21. novembra.

Možda će vas zanimati

 (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC